6 Şubat 2016 Cumartesi

Anarşist Tutsak Osman Evcan'a Sürgün

Vegan anarşist tutsak Osman Evcan'ın, uzun bir süredir kaldığı Kandıra 1 Nolu F Tipi cezaevinden, geçtiğimiz günlerde Silivri 6 Nolu L Tipi cezaevine sürgün edildiğini öğrendik. Osman'ın sürgün haberini ailesi ceza evi idaresinden değil, koğuş arkadaşlarının ailesinden aldı. Verilen bilgiye göre, gardiyanlar Osman'ı sabaha karışı şiddet ve zor yoluyla koğuşundan çıkartarak Silivri cezaevine sürgün etmiştir. Osman Evcan'ın akıbeti hakkında aldığımız bilgiler şimdilik bunlardan ibarettir. Bilgiler geldikçe paylaşacağız.


Osman Evcan, Kandıra cezaevinde bulunduğu süre zarfında, birçok kez açlık grevine girmiş ve cezaevinin faşist uygulamalarına ve dayatmalarına karşı direnişte bulunmuştu. Geçtiğimiz kasım ayında, süresiz açlık grevine başlamış ve 39. gününde taleplerini kabul ettirmişti.[1] Ancak, cezaevi idaresi Osman'ın taleplerini yeterince karşılamak istememiş ve direngen tavırlarına karşı çözümü sürgün etmekte bulmuştur. Devlet, tutsakları kapatmakla yetinmeyip, içeridekilerle ve dışarıdakilerle kurdukları sosyal ilişkileri de tecrit ve yalnızlaştırma uygulamaları ile kırmaya çalışmaktadır. Osman Evcan'ın maruz kaldığı ilk sürgün bu değildir ve tutsaklığı süresince de otoriteye boyun eğmeyeceği için baskı ve sürgünlerin devam edeceği apaçıktır.

Osman'ın yıllardır sürdürdüğü mücadele ve bu sürgün birkez daha göstermiştir ki, devlet, tek bir birey de olsa, direnenlerden ve savaşanlardan her zaman korkmuştur!


Hücrelere Ateş!

ABC İstanbul
 
http://abcistanbul.blogspot.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder