25 Mart 2016 Cuma

İşkence, Soğuk, Baskı… Osman Evcan Direnişe Devam Ediyor!

Osman Evcan açlık grevinin 33. gününde!

Osman Evcan 3 gün önce Silivri 6 No'lu L Tipi Cezaevi'nden 9 No'lu Silivri kapalı cezaevine nakledildi. Bir kaç gün boyunca hiçbir eşyası  kendisine verilmedi. Soğuk havaya rağmen  3 gün boyunca  hücresinde aynı kıyafetlerle soğukta beklemek zorunda bırakıldı. Yanına kağıt kalem verilmediği için ne kendisine verilen cezalara itirazda bulunabildi ne de dışarıyla iletişim kurmasını sağlayacak mektupları faksları yazabildi. Durumunu haber vermesi dahi engellendi. Bu cezaevinde kameralar yok. Ama İşkence tezgahı cezaevlerinde Osman'ın direncini kırmak için devlet yine her fırsatı kullanarak direnişi işkencelerle yıldırma çabasında. Osman'ın soğukla, işkenceyle imtihan edilen aç ve yorgun bedeni, direncini hastalıklarla kaybetmeye başladı. Bu hastalıkların sorumlusu soğuk hücrelerde kıyafetlerini Osman'a vermeyen cezaevi yönetimidir. 

Devletin ve onun işkenceci kurumlarının işleyiş biçimi budur! 

Devlet yıllardır tutsakları ölüme yatırdı. Devlet yıllarca tutsakları türlü işkencelerden geçirdi. Yine aynı devlet türlü oyunlar oynadı. Sürgüne yolladı, gözetledi, aç bıraktı. Kendini sabitlediği o umarsız yerden bedenleri ezip geçebileceğini sanan devlet her seferinde tutsakların kararlı direnişleri karşısında baskı yöntemlerinin biçimini değiştirdi. Değişen her baskı, uygulanan her işkence değişmeyen iradelerde yok oldu.  


Baskıların gölgesinde geçen 33 gün.  Söylenen her yalan, kurulan her baskı, gücün simgelerinin her yansıması karşısında geçen 33 gün. 

Osman'dan sorgusuz teslimiyet, sessiz bir anlaşma, gururuyla vedalaşma, beklediler. Devletle orta yolu bulanlara  misafir edilecek sıcak hücreler, yiyecek yemek, gönderilecek mektup “demokratik  devletin” hapishanelerinde her zaman mevcuttur. Ancak devletle savaşımız her gün kanımızda akar durur. Bu savaş bize hayat verirken, boyun eğmemeyi, yılmamayı, önlerinde eğilmemeyi her gün yeniden doğarmışcasına bir kuvvetle yeniden, düştükçe tekrardan ayağa kalkmayı öğretir. 

Osman'ın tutsak bedenine vurulan her darbeden devlet ve devletin kuklası cezaevi idaresi, gücünü arkasına aldığı devlette bulan gardiyanlar, buna seyirci kalan hakimler, savcılar sorumludur. 

ABC İstanbul
Hapishanelere ve onları inşa edenlere YIKIM! 
http://abcistanbul.blogspot.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder