19 Nisan 2016 Salı

Tutsaklarla Dayanışma İçin İletişim Antenleri Sabotajı(Bask Ülkesi)

Her alet alet kutusunda! Kapitalizmin 2 tane temel  şartı vardır: baskı ve sosyal kontrol. Biz bu sefer iletişim antenleri vasıtasıyla sistemin sosyal kontrol mekanizmasına saldırmak istedik. Cumartesiyi pazara bağlayan gece  (2-3 Nisan) yıldızların izinde, Iruña ve Irurtzun (Nafarroa) arasındaki yolda bulunan antenlere yaklaştık. Pensenin yardımıyla antenlerin etrafını kaplayan kablo ağında delik açtık. Tahta saplı çekiçlerle antenlerin içindeki elektrik sayacını kullanılmaz hale getirdik. Ayrıca iki antenin içinde de bulunan AC tertibatını da kırdık. Baltalarla antenlerin elektrik aygıtının kablolarını kestiğimiz gibi ayrıca antenlere trafo merkezinden dağılarak giden güç kablolarını da kestik.


Bu sefer bu eylemi açıklamamızın nedeni; işkenceci ve katil devletin hapishanelerinde açlık grevinde olan tutsak yoldaşlarımız için bir dayanışma kampanyası başlatmaktır: José Adrián Poblete Darre, Xavier Corporales Barruecos, ve Antonio Chavero Mejías. Bu sizin için!

Yakın zamanda 12 sene ceza alan Monica ve Francisco ile dayanışma! Güç ve cesaret!


Bu eylem yeryüzüne ve doğaya tecavüz eden, her zamanki gibi sadece belli bir kitlenin çıkarlarına hizmet eden TAV ve bunun benzeri altyapılar gibi ihlalleri protesto etmek için yapıldı. Ama lurra defenda dezagun! [Euskara dilinde.]

PS: Ne yazık ki sonunda çıkarmak istediğimiz yangın gerçekleşmedi….  Üzülmeyin, nasıl olsa bir dahaki sefere bununda icabına bakarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder