29 Nisan 2016 Cuma

Yunanistan: Ateş Hücreleri İttifakı’ndan Açıklama

Ateş Hücreleri İttifakı tutsakları tarafından 20 Nisan 2016 tarihli temyiz mahkemesinde yapılan açıklama.
“Kölelik ve özgürlük arasındaki mesafe cürettir…”
Ateş Hücreleri İttifakı’nın temyiz mahkemesi 20 Nisan günü Koridallos hapishanesinde gerçekleştirilecektir.
Bizler Halandri’deki evde bulunan patlayıcı düzeneği, eski İçişleri Bakanı P. Hinofotis’in evinde (kendisi cunta yıllarında orduyla beraber çalışmıştır) ve Yunanistan Bankası eski yönetim kurulu üyesi ve mevcut başkanı L. Katseli’nin evinde ve Uluslararası Selânik Fuarı öncesi Makedonya – Trakya Bakanlığı’nda gerçekleşen bombalama sebebiyle yargılanmaktayız.  Bunlara ek olarak büyükelçiliklere, uluslararası polis ve yargı kuruluşlarına (Eurojust – Europol), Şansölye Merkel’e, zamanının İtalya Başbakanı ve medya maymunu Berlusconi ve Fransa eski Başkanı ırkçı Sarkozy’ye bombalı paket göndermekle suçlanıyor, silah bulundurmaktan ve Pefki’de polisle yaşanan çatışmadan dolayı yargılanıyoruz.
Bütün bunlar Ateş Hücreleri İttifakı’nın eylemleridir. İnsanın dünyayı ne dualarla ne de lanetlerle kazanabileceğini bildiğimizden bütün eylemlerimizin sorumluluğunu üstlendik ve eylemlerimizi savunduk. 20 Nisan günü yalnızca Ateş Hücreleri İttifakı ve diğer anarşistler değil aynı zamanda şehir gerillası seçeneği mahkemeye çıkacak.
Yargılanan aslında iktidarın katliam makinesine karşı silahlı mücadele seçeneğidir.
Bugün hayatımızdaki zalimlere karşı silahlı anarşist eylemin gerekliliğini anlamayan ya çok saftır ya da polistir.
Hayatımız üzerine borsalarda, merkez bankalarında, uluslararası iktidar toplantılarında kumar oynayanlar, koltuklarından ve servetlerinden biz onlardan kibarca rica ettiğimiz için vazgeçmeyeceklerdir… Anladıkları tek dil korkudur.
Sesimiz ve düşüncelerimiz silahın namlusundan çıktığında daha güçlüdür.
İktidar kargalarının bize anlattıkları “demokrasi”, “özgürlük” ve “haklara” tahammül etmeye artık yeter.
Eğer onların akıllarından ne geçtiğini anlamak istiyorsanız kelimelerine değil, eylemlerine bakın.
Kimilerini istifaya, kimilerini intihara sürükleyen, hayatımızı her gün daha da çok boğan ölümcül finansal diktatörlüğü bizlere dayatan kendileridir.
Uluslararası petrol şirketlerinin çıkarları için ordular gönderen ve ülkeleri birer toplu mezara çeviren kendileridir.
Propaganda ve oyunlarıyla yalanı gerçeğe, hayatı dijital sahteliğe ve mutluluğu telefon aksesuarlarına çeviren kendileridir.
Hiçbir barışçıl protesto, hiçbir sol illüzyon iktidarı tahtından atmayacaktır.
Sık sık bir ağıt edasıyla sorulan “pekâlâ dünya nasıl değişecek?” sorusu saçmadır, mağlubiyetçidir ve korkakçadır. Hayatını ve dünyasını değiştirmek isteyen herkes silahlanır ve cevap hâline gelir.
20 Nisan günü sorgucular bizlerden bir pişmanlık, bir ateşkes işareti görmek istiyor. Hücrelere tıkıldık, tecride konduk, akrabalarımız ve tanıdıklarımız tutuklandı ve mahkememiz hapishane içinde görülüyor ANCAK ölüm ve boyun eğdirmeyle barış yapmayacağız.
Ateş Hücreleri İttifakı yeniden kurulacak ve saldırmaya devam edecek…
“İktidarın ve iktidarın her açısının çirkinliği bütün nesillerce tahlil edildi ve yorumlandı. Bugün yaşanan daha fazla tahlile değil, eyleme ihtiyaç duyuyor…”
YAŞASIN ATEŞ HÜCRELERİ İTTİFAKI
YAŞASIN RESMÎ OLMAYAN ANARŞİST FEDERASYON (F.A.I.)
YAŞASIN ANARŞİST ŞEHİR GERİLLASI
Ateş Hücreleri İttifakı FAI / IRF üyeleri
Olga Economidu
Yorgos Polidoros
Hristos Tsakalos
Yerasimos Tsakalos


*http://isyandan.org/ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder