14 Nisan 2016 Perşembe

Yunanistan: Korydallos Hapishanesi: Politik Tutsaklara Sıkı Güvenlik Önlemleri

Korydallos Hapishanesi'nin kadınlar bölümünün yeraltı hücrelerinden kaçma girişiminden sonra kameraların sayısında artış, çeşitli noktalara yeni kanallar kurma ve yer altında hapsedilmiş tutsakları muhafaza için hapishane görevlileri sayısında artış gibi yeni güvenlik önlemleri uygulanmaya başlandı.


13 Nisan Çarşamba günü, hücrelerin etrafına tutsakların zaten sınırlı olan görüş alanını yok edecek olan 2. bir sıra demir parmaklık takılmaya çalışıldı. Bunun takılma ihtimale karşı tutsaklar hemen tepki gösterdi. 


Aynı zamanda daha önce binlerce kez tanık olduğumuz suçlama oyunu oynandı: Hapishane görevlilerinin Adalet Bakanlığı'nı suçlama oyunu. Ayrıca bilindiği üzere Adalet Bakanlığı 17.000 euroluk bütçeyi bu ekstra güvenlik önlemlerinin karşılanması için çabucak onayladı. Korydallos Hapishanesi'nde yer altındaki hücrelerde tutulan tutsaklar kendilerine uygulanmak üzere olan bu yeni planı etkisiz hale getirmek için gerekli gördükleri her şekilde tepki vermeye kararlılar.

İster Adalet Bakanlığı ister  hapishane yönetimi olsun bundan sonra olacaklarla ilgili herkes sorumluluk almak zorundadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder