6 Mayıs 2016 Cuma

11 Haziran 2016, Yüksek Güvenlikli Hapishanelere Karşı, Bütün Hapishanelere Karşı


11 Haziran 2016
 Uluslararası Eylem Günü
11 Haziran 2016’ da mücadeledeki ve desteklediğimiz tutsakların hayatlarındaki değişimin önemini vurguluyoruz. Bu sene farklı bir değişime odaklanıyoruz: Hapishane sisteminin yeniden yapılandırılması bağlamında yüksek güvenlikli hapishanelere, tecrite ve devletin yüksek güvenlikli kurumlarına karşı durmak. Bunların sayısı hiç de az değil. Örneğin: Daniel McGowan ve Andy Stepanian haberleşme yönetim birimi tarafından yıllarca tecrit edildi. Ama şu an yeni bir kavşakta duruyoruz: Savaşçı ve uzun süreli tutsaklara karşı baskıyı maksimum seviyeye çıkarmak için otoritelerin hapishaneleri yeniden yapılandırması ve eş zamanlı olarak masrafları kısması konusunda yeni bir odak noktası mevcut. Buna karşı direniş ve isyan dalgası sokaklara ve hapishanelere yayıl. Bu dalga organik olarak yayılırken, biz tutsak arkadaşlarımız ve yoldaşlarımızla dayanışmamızı göstermek için eyleme girişmek istedik.

Dünya’nın her yerinde anarşistlere, onların yoldaşlarına,ailelerine karşı baskı şiddetlendi. Yunanistan’daki Sol SYRIZA hükümeti tutsakların tecritine yüksek güvenlikli C tipi hapishanelerde devam etmekte. İspanyol hükümeti “ anti terörist” görüntüsü altında yaptığı baskınlarla, tutuklamalarla ve göstermelik duruşmalarla anarşist dayanışmayı kriminalize etmeye çalışmakta. Santiago’ dan Kansas’a anarşistler isyan yolunu seçtikleri ve devletin önünde diz çökmedikleri için hapishanede onlarca yılla karşı karşıya. Baktığımız her yerde devlet isyana göz açtırmamakta.


Ancak bunların hiçbiri yoldaşlarımızı veya direniş ruhumuzu parçalayamayacak. Mónica Caballero ve Francisco Solar’ ın 12 yıla mahkum edilmesine anarşistlerin cevabı duman ve kırık camlarla oldu. Yunanistan Hükümeti Ateş Hücreleri’nden tutsaklara ve onların ailelerine karşı baskısını arttırdığında ve Nikos Maziotis’i ömür boyu hapse mahkum ettiğinde, kaçak yoldaşımız Pola Roupa helikopter kaçırarak tutsak savaşçıları özgürlüğüne kavuşturma girişiminde bulundu. Osman Evcan ve Eric King ikisi de ceset yemeği reddettikleri için devletin onları açlığa terk etmelerine karşı savaşırken, yoldaşları dayanışma eylemleriyle taleplerinin arkasında olduklarını gösterdiler. Şili devleti anarşistleri tutuklamaya ve hapse atmaya devam ederken inatçı azınlık intikam hırsıyla misilleme yaptı. Ohio devleti Sean Swain’in dışarıyla iletişimini kısıtlarken, bu kontrolü elinde tutanlar isimlerini ve adreslerini internette buldular. Devlet Belçika’da  “anti-terörizm” toparlanması inşa ederken, Belçika’da hapishanelere karşı direnişin çeşitli biçimleri cüretkar ve gözü kara bir biçimde devam etti. Beyazların üstünlüğünün şiddetli yaptırımları ve istenmeyenlerin sosyal tasfiyesi ABD hapishane sisteminde devam ederken, Alabama’dan Nebraska’ya hapishaneler isyan ateşiyle yandı. Baktığımız her yerde hapishanelere karşı isyanın derinleştiğini ve yayıldığını görüyoruz.

Tek başınıza veya yüzlerce yoldaşınızla  bu sene 11 Haziran’da, hapishanelere karşı ve uzun süreli ceza almış anarşist tutsaklarla dayanışma için eyleme geçmenizi  umuyoruz. 11 Haziran’da veya her gün gösterdiğiniz dayanışma için teşekkür ederiz. Bunun anlamı çok büyük. 

haberin devamı için: http://june11.org/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder