10 Haziran 2016 Cuma

İspanya- “ Devletin isyancıları pençelerinde tutmasına izin vermeyelim!”- anarşist Gabriel Pombo da Silva’nın durumu hakkında gelişmeler



30 senedir İspanya ve Almanya hapishanelerinde tutsak yoldaş Gabriel Pombo da Silva için tünelinde sonunda biraz ışık görünmekte. 

Almanya’dan İspanya’ya Albacete mahkemesinin Avrupa gözaltı emri sağolsun, 3 sene ay ceza çekmek için iade edilmiş. Bu ceza tamamlandı. Albacete’deki aynı mahkeme 17 Mayısta salıverilmesi için bir karar verdi bütün yoldaşlar hapishanenin önüne onu karşılamak için gittiler. Günler geçti ve o hala demir parmaklıkların arkasında.

Şu an bulunduğu hapishanenin (La Moraleja in Dueñas) yönetimi ve Girona mahkemesi gibi bazı yargı organları Gabriel’in salıverilmesini engellemek için bir çok yol denemeye başladı. Bunların hepsi hapis cezasını uzatma yönünde. 

Devlet kendi çıkarları için yeni kanunları koyar. Devletin polislerinin de önünde eğilmeyenleri ne olursa olsun ezme hazırlığı da şaşılacak bir şey değildir.
Başka yerlerde olduğu gibi İspanya’da da yasalar ve ceza kanunları sıkılaştırılması, “devleti yıkmaya çalışanların” ve öfkeli “teröristler”in tehditlerine karşı baskı dalgası her zaman dünyayı düzeltmenin ve sömürü ve baskı sisteminin kabullenmesine zorlamanın bir yoludur. Gabriel gibilerinin, otorite ve baskı karşıtlığını ifade etmeye devam edenleri tutsak etmek ve tutsaklıklarını devam ettirmek onları kaçırmanın bir yoludur ve bu sosyal düzene saldıranlara açık bir mesaj niteliğindedir. 

Hapishanenin durumunu, gardiyanların süregelen zorbalıklarını, duvarların içindekileri ihbar edenlerin sesleri nadiren duyulur. Baskı ve hapishanelerin yeniden yapılandırılması kolektif mücadeleyi durdurmayı amaçlasa da, bazen duvarların arasında eko yapan isyanları tamamen devre dışı bırakmayı beceremediler. Devleti korkutan parçalanma ve yayılmaya karşı, devlet hukuk ve hapishaneye dayalı manevralarını yoluyla fiziksel ve psikolojik baskı uygulayarak kirli bir savaş yürütmekte. 

Anarşist yoldaş Gabriel Pombo da Silva’nın durumu da bize açıkça bu kurumların, onu düşündükleri ve ifade ettikleri ve kişiliğinden dolayı zindanlarında gömmeye çalışan görüş alanını gösterir. 


İsyancılara karşı açılmış bu savaşa karşı koymanın yolu dayanışmadır.

Her birey uygun olduğunu düşündüğü yolla kendini ifade etsin.

Herkese özgürlük. Gabriel Pombo da Silva hemen serbest bırakılsın!

Sınır tanımayan anarşistler 25 Mayıs 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder