13 Haziran 2016 Pazartesi

Yunanistan: Grigoris Tsironis’den 11 Haziran Üzerine Mektup


Uluslararası anarşist tutsaklarla dayanışma ve eylem günü için selamlama


Demokrasinin cezalandırıcı hapishane kamplarında kapatılmanın zorunlu statüsünü deneyimleyen, özgürlükten mahrum bırakılmış dünyanın her köşesindeki tutsaklar kimsenin yalnız olmadığı mesajını vermek için seslerini, düşüncelerini ve hislerini birleştiriyor.

Bizi ayıran yüzlerce kilometreye rağmen, birbirimizi tanımamamıza rağmen, bütün farklılıklarımıza rağmen, sınırları aşan ve bütün mesafeleri yok etmeyi başaran, tutsak edilemeyen, etrafımızı saran bütün duvarlardan kaçan, kalplerinde bunu hissedenler, ifade edenler, teslim alanlar için paha biçilemez bir şey var.

Bu bize güç veren dayanışma duygusudur. Bize cesaret verirken, deneyimlediğimiz zor koşullarda teslim olmamamızı, aynı tutkuyla kavgaya devam etmemizi sağlar.

Kendilerini aynı yolun yolcusu olarak algılayanların, Kendi teorilerini eyleme dönüştürenlerin, var olanı yok etmek için çok biçimli eylemler geliştirenlerin, baskının ve sınırlamanın her türlüsüyle mücadele edenlerin, adaletsizliğe ve sömürüye karşı savaşanların, öfke ve şuurla iyi bir hayat tercihi yapanların arasındaki güçlü bağdır.

Dayanışma otorite tarafından günümüzde baskı altında tutularak ve kriminalize edilerek her zamankinden daha çok hedeftedir. Aynı zamanda bizimde silahımızdır. Ne kadar denerlerse denesinler bizi ayırmayı başaramayacaklar. Çünkü dayanışmanın “kurşunları” bizde kendinden bir parça görenlerin ve tutsak, devletin elinde rehin yoldaşları varken kendini özgür hissedemeyenlerin, büyük veya küçük jestleridir

Sınıf savaşı mücadelesinin bütün tutsaklarıyla dayanışma


Son Hapishanenin Yıkımına dek

Grigoris Tsironis
Korydallos Hapishanesi
11-6-2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder