25 Haziran 2016 Cumartesi

Yunanistan: Spiros Christodoulou 11 Haziran, Anarşist Tutsaklarla Dayanışma Mektubu

Ayrım yapmaksızın adli veya siyasi bütün tutsaklarla dayanışma. Genel çıkarlarla ilgilenmek için idealleri ve duruşlarıyla adil bir yol izleme hayali kuran tutsaklarla dayanışma. Bunun dışında her insanın izlediği yol, eylemleri ve duruşları karakterini oyar. Karşılığında bir şey beklemeden, buna gerçekten ihtiyacı olan tutsaklara kocaman sarılmalıyız. Benim fikrime göre, ortak çıkarlarla ve ortak fikirlerle bağlananlar arasındaki birliktelik fikrine güvenmeliyiz. Biz bütün tutsaklar birbirimize gerçek olayların farklı yargılamalarıyla bağlıyız. Fikirlerimiz ve cesaretimizden dolayı düşmanlarımızdan eziyet gördüğümüz en zor zamanlarda dahi kimseye boyun eğmemeli, ihtiyacı olanlara yardım etmek üzerine kafa yormalıyız. 

Bütün tutsakların baş ettiği problemleri göstermek önemlidir. Bu insanlar ruhlarını aynı neden uğruna vermiştir. En zayıf kişinin bile gücü yoldaşlarının gücüyle birleştiğinde ikiye katlanır. Tutsaklar olarak haklarımız için mücadelemiz nazik ve adil bir mücadeledir. Eğer hepimiz bir araya gelirsek, eğer gerçekten ortak mücadelemizde başarıya ulaşmak istiyorsak, onların cehennem deliklerindeki nitelikli yaşamamız ve özgürlüğümüz bize bağlı olacaktır. 

Ancak diğerlerinin bizi desteklemesi adına başkalarının problemleri için uygun bir hassaslık göstermeli ve gerçekçi bir ifadeyle dayanışmamızı göstermeliyiz. Olayları veya örnekleri işaret etmek istemiyorum çünkü bence bu aşamada hiçbir anlamı yok. 

Zaman zaman şu cümleyi duyarım: ”O bir anarşist ve o bir cezai tutsak”. Buna katılmıyorum. Farklılık yaratan eylemlerimizdir söylediklerimiz değil. 

Dayanışma korumamız gereken insani bir değerdir ve bu şekilde kendimizden bir şeyleri başkalarına verebiliriz. Özgür bir ruh ve özgür bir kalple gösterilecek dayanılmadan daha güzel bir şey yoktur.
Kazanan kişi yaşayan kişidir. Kazanan kişi kendini ifade eden hayatı seçendir.
Dayanışma hümanizmin en hakiki biçimidir ve ruhsal, akli ve bedensel birliğin bir kanıtıdır. Aynı zamanda ırk, din ve diğer farklılıkları gözetmeden insanlar arası destektir
Her dayanışma eylemi spontane olmak zorundadır ve içimizden gelmeli ve hepimizin iyiliği için güç beslemelidir. 

Eğer gerçekten hakkeden biri bizim yardımımızı isterse ve biz onu yüzüstü bırakırsak bu dayanışma değildir. 

Dayanışmacılar bir çıkar amacı gütmemeliler ve her zaman dayanışma gösterdikleri kişiye saygı göstererek gizlilik içinde hareket etmeli ve eylemlerinin efektif olmasını beklememeliler.
Dostluk zayıflığı yenilerken yoldaşlık bunu bertaraf eder.

Bıçak kemiğe dayandı. 

Zaman içinde hapishanelerle ilgili birçok şey yazıldı ve bazı şeyler sihirli bir biçimde bozuldu. Biz güçlerimizi birleştirirsek etrafımızdakiler bir şey kazanamayacaklarını sadece kaybedeceklerini anlarlar. Varlığımızı sözlerle değil eylemlerle göstermeliyiz. Keşke hapishanelerle ilgilenen kalabalık bir birliğimiz olsaydı. Önemli olan bu cehennem deliklerinde daha onurlu yaşayabilmemizi amaçlayan kolektif iş birliğidir.

Bu girişimlerde yer alan herkes adil olmalı ve adaletsizliğe ve düşmanlarımızın intikamına anında tepki vermeli. Son olarak eğer bir arada olursak kazanabiliriz.

Bütün anarşist ve politik tutsaklara özgürlük. Her zaman güçlü olmaları dileğiyle. 

Düşmana karşı savaştıklarını yıllardır gösteren tavırlarıyla kendi yöntemleriyle otoriteye karşı savaşan cezai suçlulara güç ve özgürlük!

Herkese özgürlük!!

Bütün hapishaneler yıkılana dek!!


Spiros Christodoulou

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder