13 Temmuz 2016 Çarşamba

Hollanda: 6 Temmuz’da Tutuklanan Anarşistlerle Dayanışma Eylemi


Arkadaşımız şu an Utrecht’e (Nieuwersluis) transfer edildi. Şu an, iade edilme prosedürlerinin tamamlanmasını beklemekte. 

15 Temmuz’da görülecek olan duruşmada bu prosedürlerin tamamlanmasını hapishane dışında bekleyip bekleyemeceğine karar verilecek. Gösterilen dayanışma ve destek yoldaşımıza güç verdi. ( Ses çıkarma eylemini duydu) Eğer ona mektup yazmak isterseniz, aşağıdaki mail adresine mektubunuzu yollayabilirsiniz.  Mektupların çıktısını alarak eline geçtiğinden emin oluruz.

solidariteit6juli [at] riseup.net
Güçlü ol ve mücadeleye devam et!


7 Temmuz günü, Amsterdam şehir merkezinden yoldaşlarımızın tutulduğu polis merkezine kadar bir eylem gerçekleştirildi. Hücrelerin önünde 20 dakika durduk ve ses çıkardık slogan ve havai fişek attık. Bu sadece başlangıç, arkadaşımız asla yalnız hissetmeyecek. Bu nedenle herkesi mümkün olan her şekilde tutsak yoldaşımızla dayanışmaya çağırıyoruz. 

5 ay tutsak kaldıktan sonra, ocak ayında salıverilmiş, hakkındaki suçlamalar düşmüştü. Ancak Aachen savcılığı tekrar üst mahkemeye başvurdu ve yeni bir duruşma yapılmasına ve hakkında tutuklama emri çıkarılmasına karar verildi. Nisan 2016’da yoldaşımız Barcelona’da aynı savcılık tarafından benzer suçlamalarla 2014 senesinde çıkarılan bir tutuklama emri ile tutuklandı. 

Yoldaşımızın gerçekten banka soygunuyla alakası olup olmadığını bilmek istemiyoruz. Kamulaştırma etik ve politik olarak meşru bir pratiktir. Bütün devrimci hareketlerin tarihinin parçası olan bir mücadele yöntemidir.

Baskıyla yüzleşen yoldaşımızla göstereceğimiz dayanışmayı dayandıracağımız legal parametreler veya stratejik limitler yoktur. Bize ait prensipler yoktur. Bunun yerine dayanışma yolunu, devlet özgürlüklerinden mahrum ettiğinde arkadaşlarımızın yanında olma ihtiyacına karşılık veren mücadelemizin bütünleyici parçası olarak takip ederiz. Çünkü biz kendimizi, onların fikirleri ve baskıyla yüzleşme biçimleriyle tanırız. 

solidariteit.noblogs.org




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder