4 Ağustos 2016 Perşembe

İsviçre: Basel’deki Gözaltılar Hakkında

24 Haziran 2016 Cuma günü ırkçılığa, baskıya ve Basel’deki kentsel dönüşüme karşı polise ve çeşitli binalara saldırılan, küçük ama güçlü bir eylem gerçekleşti. Basel ceza mahkemesine, bir özel güvenlik şirketine, sağ parti SVP’nin ofisine, bir sigorta şirketine ve başka çeşitli binalara saldırıldı. 14 kişi gözaltına alındı. 2 kişi gözaltılar esnasında yaralandı. 

Gözaltına alınanlar, düzeni bozmak, özel mülke zarar, polis memurlarını tehdit, şiddet ve hakaret suçlamalarıyla karşı karşıyalar. 

O hafta sonu İsviçre’nin çeşitli şehirlerinde bu olaylarla bağlantılı olarak ev baskınları düzenlendi. 7 kişi 26 Haziran salı günü salıverildi. Kalan 7 kişi ise 2-6 hafta arası duruşma tarihine kadar tutulacaklar.

Eylemin bildirisinde şunlar yazılıydı:

”Kafesleri yakıp yıkmak, baskı ve tehdit barındıran zincirleri kırmak için, geleceğe yeni yollar açmak için bir araya gelelim ve örgütlenelim.”

“Eyleme katılsın veya katılmasınlar, polise saldırsın veya saldırmasınlar, bütün tutsaklarla dayanışma içerisindeyiz ve onlara dayanma ve direnme gücü diliyoruz. Sizi tecrit etmek isteseler de yalnız değilsiniz!”

Devlet ve onun polisleri, mahkemeleri, gardiyanları baskının bizi durduracağını ve tutkularımızı yok edeceğini düşünseler de bu bize daha çok savaşma gücü verir. İçeri de veya dışarıda varolan düzene karşı savaşan herkesle dayanışma içerisindeyiz.

Berlin Rigaer94 için direnen yoldaşlarımıza buradan selamlarımızı gönderiyoruz. Eylemleriniz ve dayanışmanız kalplerimizi ısıttı. Ayrıca 27 Haziran’da Zürich’deki polis merkezine saldırı  yüzümüzü neşeyle doldurdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder