7 Ekim 2016 Cuma

ABD: 15-22 Ekim: Hapishane Grevi İle Dayanışma Eylem Çağrısı



9 Eylül’den beri ABD Hapishanelerinde olan biteni özetlemeye gerek yok gibi. Bizim bile farkında olmadığımız şekilde ülkenin bütününe yayılan açlık grevleri, iş bırakmalar, isyanlar. Çıkan bazı isyanlara biz de şaşırdık.  Örneğin Florida hapishaneleri. Diğer hapishanelerdeki isyanlar(Kinross ve Holman Hapishaneleri gibi) içerideki örgütlenme çabaları ile büyürken burada durum böyle değildi. Ancak bir şekilde 20.000 tutsak bu sürece dahil oldu. Bu çok büyük bir rakam. 

Dışarıda dayanışma dünyanın her yerinde alev almaya başladı. Pankartlar asıldı, ses eylemleri gerçekleştirildi. Bütün bunlar isyanda yer alanların arkalarında birilerinin olduğunu gösterdi. Ancak bunların çoğu grevin ilk haftasında gerçekleşti. Ancak bu hapishane grevi- daha geniş çerçevede hapishanelere karşı verilen mücadele-bir gün veya bir haftadan fazladır. Bu ne 9 Eylül’de başladı ne de yakında son bulacak. Bazı tutsaklar işlerine dönerken bazıları hayatlarında ilk defa iş bırakmaya karar verebilir. Eyleme geçmek için bir gün belirlemek ne kadar önemli olsa da, bu yeterli değil. 

Bu nedenle hapishane grevi ve hapishane toplumuna karşı mücadele ile dayanışma göstermek için yeni bir çağrı yapıyoruz...

Kaç tutsağın grevden başlayana kadar haberi olmadı? Kaç tanesi haberi olmasına rağmen insanların dayanışma göstermeyeceğini düşünerek vazgeçti? Grev başladıktan 3 hafta sonra Turbeville, Güney Carolina’daki tutsaklar bir gardiyana karşı gelerek koğuşlarını ele geçirdiler. Tutsaklar hala özgürlük uğruna hayatlarını riske atarken biz nasıl bir şey yapmadan durabiliriz? 

Bizim önerimiz 15-22 Ekim haftası ABD hapishanelerindeki tutsakların her zaman arkasında olduğumuzu göstermek adına eylemler gerçekleştirmek. Eğer eyleminizi 23 Ekim’de veya Kasım’ da gerçekleştirirseniz bunun için sizi kimse yargılamayacaktır. Ayrıca kimse bir şeyler yapmak içi ayın 15’ini beklemek zorunda da değil. 

Zaman yavaş ve eylemsiz geçtiğinde durgunlaşırız. Ancak hayal gücü ve isyan kas gibidir: ne kadar az kullanırsak o kadar zayıflarlar. Az eylemli zamanların sıkıntısını geride bırakarak isyanı işaret edebiliriz. Kendi zaman çizelgemizde  dayanışma eylemleri ve mücadele ortada birşey olmadığında olmadığında gerilim ve ivme yaratmanın yoludur. 

– “Our Own Timelines” Anathema, Vol 2 Issue 6

ABD Hapishane grevi söz konusu olmasına rağmen en aktif şehrin Atina, Yunanistan olmasından utanmamız gerekli. Avans onlarda,ancak onlara biraz meydan okuyabiliriz. Öyle değil mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder