14 Ekim 2016 Cuma

Meksika: Açlık Grevindeki Anarşist Tutsaklarla İlgili Gelişmeler


28 Ekim’ de farklı kurumlarda eş güdümlü olarak hapishanelerde direniş ve mücadele başladı. Açlık grevi, itaatsizlik gibi bu eylemlerin amacı 9 Eylül’den itibaren ABD Hapishanelerinde başlayan açlık greviyle dayanışma göstermek ve  Luis Fernando Sotelo’ ya verilen 33 sene 5 aylık cezayı protesto etmekti. Bu hapishane canavarının derinlerinden gelen ve bizi direnişi yaymaya davet eden bir isyan çığlığı. Sadece hapishane sisteminin duvarlarına değil bütün hapishane toplumuna saldırmaya çağıran bir çığlık.

Fernando Bárcenas ve Abraham Cortés hapishanenin geri kalanından ayrı tutulmakta.  Luis Fernando Sotelo  Meksika İnsan Hakları Komisyonu ve hapishane görevlileri tarafından açlık grevini bırakması yönünde taciz edilmekte. 3’ üde kilo kaybetti ve yorgunluk, baş dönmesi, ağrı ve kramp belirtileri göstermekteler. 

Miguel Peralta 28 Eylül’den 2 Ekim’e kadar Oaxaca’ daki Cuicatlán hapishanesinde açlık grevini sürdürdü ve bu süre içerisinde gardiyanlar tarafından yemek yemesi yönünde üzerinde sürekli baskı kuruldu. 

Hapishane içerisindeki eşgüdümlü direniş hapishane sistemine doğrudan saldırırken hala gücünü korumakta. 


Açlık Grevindeki  Fernando, Abraham ve Luis Fernando ile dayanışma!


Miguel Peralta ile dayanışma!


Herkese Özgürlük!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder