12 Şubat 2017 Pazar

Şili Hapishaneleri- Tamara Sol, Tato ve Claudia ile Dayanışma

Not: Tutsak Yoldaşlarımız Fabián Durán, Enrique Guzmán,  Nicolás Rojas ve  Joaquín García’nın aşağıdaki metni,  San Joaquin hapishanesinde 11 Ocak ve 12 Ocak tarihlerinde hapishane gardiyanlarının tutsak yoldaşlarımız Tamara Sol, Tato ve Claudia’ya korkakça saldırılarına bir cevap olarak yazılmıştır. Bu gaddar ve korkakça saldırıya cevap olarak yoldaşlarımızın aileleri ve arkadaşları hemen bir araya gelerek 13 Ocak günü hapishane dışında bir eylem gerçekleştirdiler. Hapishanenin dışına pankartlar asıldı, sloganlar atıldı ve hapishane duvarlarına yazılamalar yapıldı. Polis eyleme tomalarla saldırarak 5 kişiyi gözaltına aldı. Eylem bastırılmış olsa da hapishane otoritelerine, tutsak devrimci yoldaşlarımıza karşı gerçekleştirilen saldırılara hemen cevap verileceği mesajı açıkça verilmiş oldu.



 











Yüksek güvenlikli hapishaneden devlet tarafından rehin alınmış bütün yoldaşlarımıza selam gönderiyoruz. Bu yoldaşlarımız her gün gururla hapishane gerçeklikleriyle yüzleşmektedirler. 

Birkaç gün önce gardiyanların yoldaşlarımıza karşı korkakça saldırılarından haberimiz oldu. Bu eylemlerin ne kadar sık tekrarlanmaya başladığının farkındayız. İster ceza, ister tecrit adı altında olsun, tekrar normalleşmeyi engeller. İşte bu bizi kendimize ve mahkumiyetimize karşı daha güçlü kılar. Her gün daha güçlü bir şekilde hapishane toplumuna ve onu savunanlara karşı intikam yemini ediyoruz. 

Bir çok gardiyanın kişisel motivasyonunu biliyoruz. Biz onların tutsaklara karşı neler hissettiğini çok iyi bildiğimiz için bunlar bizi asla endişelendirmiyor. Biz her korkakça saldırının bizi alaşağı etmekte amacına ulaşamadıkları için yapıldığını biliyoruz. Bu nedenle bunlar sadece bizi daha da gururlandırmaktan öteye hiçbir zaman gidemeyecek.
Boyun eğmeyen tavırlarıyla ve davranışlarıyla hapishane dışında yoldaşlarımızla dayanışma göstermek için eylem düzenleyen bütün yoldaşlarımızı ve ailelerini selamlıyoruz. 

Bu yazımızı yoldaşlarımıza sevgi ve selamlarımızı göndererek sonlandırıyoruz. 

Onların kararlarını dikkatle izliyoruz ve gerekli gördükleri herhangi bir eylemde onlara katılmakta tereddüt etmeyeceğiz. 

Fabián Durán
Enrique Guzmán
Nicolás Rojas
Joaquín García

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder