28 Şubat 2016 Pazar

Osman Evcan Açlık Grevinin 7. Gününde!

Cezaevi idaresinin Osman’ın direnişini kırmak için arttırdığı baskılarla ilgili gelişmeler:


-Açlık grevine 22.02.2016 itibariyle başlayan Osman Evcan cezaevi otoritelerine ölüm orucunda değil, açlık grevinde olduğunu ve su-tuz-şeker-limon alması gerektiğini defalarca belirtmesine rağmen kendisine bunların hiçbiri verilmemiştir. 


- Açlık grevine başladığı gün; direnişini kırmak, Osman’ı baskı altında tutmak için hukuku aracı kullanarak yöneltilen tehditkar disiplin cezaları Osman’ ın havalandırmasız müşahede koğuşuna ulaşmış ancak bu cezalar Osman’ı yıldırmamış sadece düşmana karşı direncini daha da kuvvetlendirmiştir.


-Osman Evcan’ın dışarıyla olan iletişimi tamamen engellenmiştir. Dışarıya sadece açlık grevinde olduğunu belirtmek üzere yazdığı her mektup, faks “sakıncalı mektup” olarak nitelendirilerek satırlar arasında hayal ürünü terör örgütleri görülmüş, terör örgütü mensuplarının haberleşmelerine yönelik bilgilerin bulunduğu gerekçesiyle dışarıyla iletişimi fiilen engellenmiştir.  Bu cezaevi yönetiminin korkaklığından başka bir şey değildir. Yüksek duvarlar içinde saklanarak dışarıya çıkarmadıkları bilgilerle korudukları iyi şöhretleri elbet bir gün sağlam iradelerin sert duvarlarına toslayacaktır.


- Ziyaretine gelen akrabaları kendisi ile görüştürülmemiştir.  Devlet bu her şeyden uzak, kapalı yerde küçük şeylerin tutsaklar için ne kadar değerli olduğunu iyi bilir. Osman’dan aldığı şey bir ziyaretten çok daha fazlasıdır.


- Açlık grevine başladığı için hakkında açılan disiplin soruşturmasıyla kendisine hücre cezası verilmek istenmektedir.


-Hücrelerde bulunan kameraları etkisiz hale getirdiği için hakkında açılan disiplin soruşturmasıyla kendisine hücre cezası verilmek istenmektedir.


Güvenlik tedbirleri perdesi arkasına sığınarak, daha sistematik, daha yoğun olarak uygulanan politik tutsakları yok etme, sindirme politikalarının direnişin karşısında uzun süre var olamayacağını biliyoruz.


ABC İstanbul





Not: Cezaevinin özenle gizlemeye çalıştığı gerçekleri aşağıdaki resimlerde bulabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder