28 Şubat 2016 Pazar

Osman Evcan’ın Koğuş Arkadaşı Muhittin E.’ den Silivri 6 No’lu L Tipi Cezaevinde Yaşanan Baskılarla İlgili Mektup

Merhaba,

Bizler siyasi tutsaklar olarak Silivri 6 No’lu L tipi kapalı cezaevinde mahpusuz... Adalet bakanlığının, Böl, Parçala, Yönet yöntemlerine maruz kalan ve Silivri kampüsünde bulunan tüm No’ lu hapishanelere ayrı ayrı konulan siyasi tutsaklardan bir kısmıyız. 6 No’lu hapishaneler dışındaki hapishanelerde ne kadar siyasi tutsak var bilemiyoruz. Onun için 6 No’lu hapishanede yaşadığımız keyfiyet ve yasakları, hukuksuzlukları  yazacağım …

6 No’lu hapishanede bildiğim kadarıyla On beş siyasi tutsak kalmaktayız. On beş kişiden sadece sekiz kişiyle haberleşebiliyoruz. Yedi kişi ile haberleşmemiz mümkün değil

Burada Silivri 6 No’lu hapishanede karşılaştığımız sorunlardan bazıları sırasıyla şöyledir:

1-      Verdiğimiz dilekçelerimiz işleme sokulmuyor ya da bilinçli kaybediliyor. Dilekçemizi sorduğumuzda yeniden yazın diyorlar. Tekrar yazdığımızda yine cevap verilmiyor.
      Zamanında yazdığımız savunma dilekçelerimize “zamanında itiraz olunmadığı” gerekçesiyle cezalar verilmeye çalışılmaktadır.

2-  Mektup-faks-APS gibi iletişimlerimizin dekontları tarafımıza verilmemektedir, akıbetlerinden bihaber oluyoruz.
hapishanelere gönderilen mektup-fakslarımız “yalan-yanlış bilgiler” nedeniyle gönderilmemekte imha kararları uygulanmaya çalışılmaktadır.

3-       Revir hakkımızı kullanamıyoruz. Haftada bir gün olan revir hakkımıza yazdığımız dilekçelerimize rağmen revire çıkarılmıyoruz… Gerekçe olarak “doktorun yoğunluğu” söyleniyor. Israrlarımız karşısında hücremize gardiyanlar gelip “neyin var, söyle”  diyerek revir hakkımızı gasp etmektedirler.

4-     Kitap-dergi-gazete-tv kanalları kısıtlamalarıyla karşı karşıyayız. Özellikle iktidara yakın yandaş tv kanallarını-gazeteleri izlettirmeye-okutmaya çalışmaktalar. Artık yalan-taraflı haber dinlemek-seyretmek istemiyoruz. Dergi-kitap sınırlandırmasının kaldırılması gerekmektedir. Bunlarla ilgili dilekçelerimiz sonuçsuz kalmaktadır.

5-       Yemekler ve sözde 10-15 gramlık kutu halindeki(bir tane veriliyor her kahvaltı için) kahvaltı steril olmayan yerlerde onlarca insanın ayak bastığı yerlere karavanalar konarak verilmektedir. Bununla yetinmeyip katı yiyecekler makarna, börek vb. şeyler ellerle tabaklara doldurulmaktadırlar. Sıvı yiyeceklerde ise aynı kepçeyle her yemeğe daldırılıp verilmektedir. Ekmekler demir parmaklıkların aralarında saatlerce bekletilip verilmektedir.

6-  Kimimiz müşahede denen yerlerde tutuluyoruz ve havalandırma hakkımızı tam gün olarak kullanamıyoruz. Havalandırma hakkımızı kullanmak için çıktığımızda ise 1 saat dolduğunda gelip saatiniz doldu diyerek havalandırma hakkımızı gasp etmeye çalışmaktadırlar. Karşı çıkıp havalandırma hakkımız tam gündür dediğimizde 1 saat dayatmaları izolasyon ve tecrit dayatılmasıdır. Bir ayı geçkindir bu sorunu yaşıyoruz.

Burada yaşadığımız sorunlardan bazılarını yazdım şimdilik… Bu konuda duyarlı olacağınıza eminim. Şu an beraber kaldığım 24 senedir hapishanede olan Osman Evcan’da açlık grevinin 5. Gününde olup Limon-tuz-şeker-su verilmemektedir. Kandıra F tipinde kazanılan haklarından sonra Silivri 6 No’lu L tipi hapishanesine sürgün edilmiştir. Bütün kazanımları elinden alındığı için (vegan-anarşist) hayvansal tüm gıdaları reddettiği ve hayvansal gıdaların barınmadığı yiyeceklerin verilmesi ve bir çok talebin yer aldığı gerek yemek-gerek dayatmalar için açlık grevindedir.

Selam ve Sevgilerimle. Sağlıcakla kalın, hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder