6 Nisan 2016 Çarşamba

Yunanistan: Trikala Hapishanesi'nde Seferberlik

Bizler kapatılmanın zorlayıcı koşullarına maruz kaldık ve en değerli şeyden, özgürlükten yoksun bırakıldık. Her gün kimsenin tanımlamak için uğraşmadığı, dinlemediği, bir çözüm getirmediği tonlarca sorunla karşı karşıya geliyoruz. 


Islah tesislerindeki insanlık dışı koşulların sorumlusu bu sorunları dinlemeyen, tanımayan dolayısıyla da çözmek istemeyen Adalet Bakanlığı'dır. 

Hapishane yöneticilerinden ya işlerini düzgünce yapmamaları ya da bu sorunları çözmeye isteksiz davranmaları, tutuklulara kendi kararlarını uygulatmak için otoriter bir tavır almaları bekleniyor.

Bu hayatta kibarca istemeyle ya da yalvarmayla hiçbir şeyin kazanılamayacağını anlamamız gerek. Kavga vermediğimiz sürece bize hiçbir şey verilmeyecektir. Tutukluların kazanılmış haklarının tümü tutukluların birlikteliğiyle, kalıcı mücadelesiyle gelmiştir. Verilen yemeği almama, tecridi reddetme, isyan, açlık grevi gibi farklı biçimlerdeki seferberliklerle kazanılmıştır. Biz de bu doğrultuda ilerlemeli ve yetkili makamlara aylak aylak durmadığımızı, savaşmak için kararlı olduğumuzu göstermeliyiz. Hayatımızın ve insanlık onurunun daha fazla alçalmasını kabul etmeyeceğiz.




5 Nisan 2016 itibariyle E2, C2 ve A1 kanatlarında eylemler serimizin ilkine 12:00-15:00 arasında gün ortası kapatması sırasında hücrelerimize girmeyi reddederek başlıyoruz. Eğer taleplerimiz yerine getirilmezse eylemlerimiz artarak devam edecektir.

Taleplerimiz aşağıdaki gibidir:
a. Kalıcı çeşitli uzmanlar ve sağlık personelinin işe alınmasıyla 24 saat sağlık hizmeti.
b. Hapishanede verilen yemeklerin kalitesi ve miktarının iyileştirilmesi.
c. Temizlik malzemelerinin temizlik yapanlara verilmesi ve hücrelerin dezenfekte edilmesi ile hijyen koşullarının iyileşmesi.
d. Tutsakların boş zamanlarını değerlendirmeleri için  spor ekipmanları tedariki.
e. Tutsaklar için  profesyonel, kültürel, spor ve boş zamanlarla ilgili programların yürürlüğe konulması dışında eğitim ve idman eğitimi sağlanması.
f. Tutsakların sosyal çevreleri (görüşme saatleri,mektuplar,telefon hakkı, izinler) ile iletişim haklarının ilgili kurumlarca imtiyaz olarak değil tutsak hakları olarak tanımlanması.
g. parası olmayan tutsakların hayatta kalabilmesi için her kurumda bulunan sosyal hizmetlerin sağlanması adına temel maddelerin tedariki.
1. Trikala Cezaevi'ne sosyal hizmet uzmanlarının alınması ve şuan psikologlar tarafından yerine getirilmesi.
2. Tutsaklara gönderilen paraların 24 saat için de gönderilmesi. (şuan bu transferler 1 haftayı bulmakta)

Bizi haklarımızdan mahrum etmeye çalışan ve insan onurumuza saygı göstermeyenlerin bunları farketmelerini sağlayalım. Bu seferberliğin amacına ulaşıp ulaşmayacağını merak edenlere söyleyecek sözümüz var: 

SAVAŞAN KAYBEDEBİLİR,  SAVAŞMAYAN ZATEN KAYBETMİŞ DEMEKTİR.


DAYANIŞMA EN BÜYÜK SİLAHIMIZDIR.

PS: Aktif olarak ocak ve şubat aylarında Korydallos Hapishanesi'nde eylemlere katılmış ve taleplerinin çoğunu kabul ettirmiş olan tutsaklara kavgacı selamlarımızı gönderiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder