29 Mayıs 2016 Pazar

Polonya: 3 anarşist yoldaşın polis araçlarını yakma girişimi, 1 yoldaşımıza gözaltında işkence



22 Mayıs’ı 23 Mayıs’a bağlayan gece 3 yoldaşımız, Varşova'nın Wlochy bölgesinde  dışarıya park edilmiş polis araçlarının altına bomba yerleştirmeye çalışırken yakalandılar.  Polis araçların altında patlayıcı bulduğunu iddia etti. 3 yoldaşımız gözaltına alındı ve bir tanesi işkenceye maruz kaldı. Yoldaşlarımız işbirliği yapmamayı seçerek terör ve polis merkezini bombalama girişimi iddialarını reddettiler. yoldaşlarımız anarşistlerin ve Varşova’daki 3 işgal evinin (Przychodnia, Syrena, Radykalne Ogrody Działkowe) büyük desteğini aldı ve hukuksal destek sağlandı.
Aynı gün polis, gözaltına alınan bazı yoldaşların yaşadığı  Radykalne Ogrody Działkowe işgal evine kanıt arama bahanesiyle girmeye çalıştı. “Reclaim The Fields” internet sitesinin haberine göre: 

”Polisler sabah 4-5 sularında geldiler. İşgal evinin olduğu alanı telleri keserek ve kapıyı yük kaldırma aracı ile imha ederek ele geçirdiler. 6 sivil polis odalara girdi. Bir kişi etrafını saran polisler tarafından sorguya çekilerek uyandırıldı. sonra işgal evini aramaya devam ettiler. “
Varşova’daki bütün anarşist kolektifler terör suçlamalarını reddettiklerini belirten açıklamalar yayınladı ve bu açıklamalar ana akım medyada yer aldı. 3anarşistin kelepçeli ve alkol testi yapılırken ki fotoğrafları ana akım medyada yayınlandı. Varşova’daki anarşistler son olaylara medyanın tepkisinin Polonya hükümetinin üzerinde çalıştığı yeni terörizm kanununu yasallaştırma girişimi olduğunu düşünemekte. Ayrıca İgor isimli genç bir adam 2 hafta önce Wroclaw karakolunda öldüresiye dövülmüştü. Hukuk sistemi her zaman katillerin yanındadır. 

Poznań Anarşist Federasyon’un açıklaması şu şekilde “devlet gücünün otoriter rejim ve olağanüstü hal durumlarıyla yer değiştirdiği şu günlerde, birkaç polis arabasını yakma girişimi terör olarak adlandırılırken benzinle dolu iki şişeye bomba denilmektedir. Bu süregelen polis şiddeti ve hukukun suiistimalinin yaşandığı olaylardan toplumun dikkatini başka yöne çekmek için yapılan girişimden başka bir şey değildir. Pozna’daki yoldaşlar Romanya’lı tutsak Claudiu Crulic’un Krakow hapishanesinde 2 ay açlık grevinden sonra ölümünü akla getirdi.”

Başka bir açıklamada Poznan’daki tahliyelere direnen fakir ailelere yardım ettiği politik eylemlerinden dolayı kendisine dayatılan mahkeme ücretlerini ödemediği için demir parmaklıklar ardında hapsedilen tutsak yoldaşımız Łukasz Bukowski’den geldi:

“Varşova’da sözde bombalı saldırı nedeni ile gözaltına alınan 3 yoldaşımızla ilgili durumdan yeni haberim oldu. Suçlamalar gerçekçi olmasa da onları desteklememiz gerekir. Özgürlük mücadelesinin tarihinde her zaman baskıyla mücadele etmenin farklı method ve taktikleri olmuştur. İsyancı taktikleri savunmasak da, dayanışmanın etkisini ve gücünü reddedemeyiz. Bunu biliyorum çünkü  dayanışmanın nasıl güç verdiğini kendim deneyimledim. Dayanışma en güçlü silahımızdır.”
Grecja w Ogniu devlet rejimi tarafından illegal şekilde gözaltına alınan tutsaklarla dayanışma içerisindeyiz. Şu an fiziksel ve psikolojik terörden acı çekerlerken hayatları üniformalı kuklaların elinde.

Herkesi devletin hapsettiği 3 yoldaşımızla dayanışma için eyleme çağırıyoruz!

Polislere sesleniyoruz, yoldaşlarımıza yaptığınız hiçbir şeyi unutmayacağız. 

Bankalara, polislere ve hapishanelere karşı sonsuza dek savaş!

(via Grecja w Ogniu)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder