25 Haziran 2016 Cumartesi

Yunanistan: CCF Kaçış Girişimi Duruşması Sona Yaklaştı

17 Haziran Cuma günkü duruşmada dinlenilen son “özür” Ateş Hücreleri kaçış girişiminde yer almakla suçlanan tutsak Fabio Dusko’nun ki oldu.

Fabio hakimlerin sorularını yanıtlamayarak: ”Ateş Hücreleri Komplosu ile işbirliği içinde olmaktan gurur duyuyorum. Özgürlüğümü geri kazanmak için bunu yine yapardım. Hapishaneden kaçmak her tutsağın görevidir.”

Duruşma 29 Haziran’a ertelendi. Şunu belirtmek gerekir ki Yunan kanunlarına göre ön duruşma gözaltısı en fazla 18 ay sürebilir. Bu süreden sonra tutsak duruşmayı beklemek üzere salıverilir. Angeliki Spyropoulou ve diğer davalıların süresi 13 Haziran'da dolmakta. Bunun üzerine hakim bir “ekspres duruşma” yürütmeyi başararak, duruşmanın 10 Haziran’da sona ereceğini ve sanıkların sokaklara geri dönmelerini engellemek üzere cezalarının verileceğini belirtti. 

Hakim bu duruşmada binlerce sayfalık raporları rekor bir zaman diliminde okumayı başararak, avukatlar, sanıklar olmadan yürütmeye çalıştı. Diğer davaları (Faşist Altın Şafak’ın üyelerinin davası da buna dahil)erteleyerek mahkeme salonunda her zaman Ateş Hücreleri Komplosu kaçış girişimi davası için yer olduğunu kanıtladı. 

Hiçbir yoldaşımızı yalnız bırakmayalım!

via Sin Banderas Ni Fronteras

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder