24 Haziran 2016 Cuma

Yunanistan: CCF: Olga Economidou’nun Savunması

Olga Economidou’nun hapishaneden kaçma girişimi ile ilgili savunması

Bugün bu mahkeme salonuna özürlerimi sunmak için gelmedim. Sizden özür dilemiyorum çünkü hiçbir şeyden pişmanlık duymuyorum. Zamanı bin kez geri çevirebilsem yine aynı kararları verirdim. Özgürlüğe olan tutkumuz mahkemeye çıkarılamaz, tutsak edilemez.

Ben bir anarşist devrimciyim, Ateş Hücreleri Komplosu’nun bir üyesiyim. Yoldaşlarımla birlikte gözaltına alındığımız andan itibaren bunun sorumluluğunu aldık. Tıpkı o zaman olduğu gibi, örgüt demokrasinin hücrelerinden kaçma planımızın sorumluluğunu aldı ve planımızı hayata geçirmek için gereken her şeyi yaptı.

Bu CCF’nin ilk defa özel olarak dizayn edilmiş mahkeme salonlarına çıkarılışı değil. CCF devam eden tarihin, yaşayan silahlı devrimci örgütüdür.


Bu politik dava tahakkümün cevabıdır. Bu dava kendi olgusal çekişmelerini gömme amacı güder, bu da bizim seçtiğimiz silahlı mücadeledir. Sadist şiddetin güç tekeliyle yüzleşerek, anarşist şehir gerillası bizim gereken cevabımızdır.

Totaliterlik döneminde, bireysel varoluşun her görünüşünü içine işleyen iktidar, bugünlerde özgürlüğün yokluğunun normalliği, geleneksel olarak nesilden nesile aktarılan demokrasi adı altında kadife eldivenli kölelik yerine geçer.

Eğer cunta zamanı sokağa çıkma yasağı uyguladılarsa, bugün demokrasi 1 km özgürlük tanır. Bunu Evi Statiri olayında gördük.  Christos Polydoros, Athena Tsakalou ve Evi Statiri’ de olduğu gibi politik tutsakların ailelerine işkence, askeri cuntanın politik tutsakların ailelerine karşı kullandığı faşist pratiklerin tekrarıdır.

Bir zamanlar demir zincirlerin korkusu vardı, şimdi ise bunun yerini yapay ihtiyaçların ve isteklerin gönüllülük temelinde seçildiği altın tüketim kafesleri var.
Bir zamanlar sansür vardı şimdi ekranlarımız kirletilmiş bilgilerle, yalanlarla, çarpıtmalarla ve olayların seçici saklanmasıyla dolu. Bunların hepsi ifade özgürlüğü adına. Askeri jandarma, sembolleri ve güce sahip olanları korumak adına demokratik  Yunan eylem polisi (MAT) ile değiştirildi. Tankların palet zincirleri, bankaların palet zincirleriyle, kapitalin çıkarlarını korumak için ve ekonomik tiranlık meydana getirmek için değiştirildi.

Baskının terör oyunları ve totalitarizmin pratikleri, devlet aygıtının sonu gelmez terörünün hükmettiği bir toplum meydana getirdi. Bütün ılımlı direnişler etkisiz. Özgürlük mücadelesi ancak devrimci şiddetle kazanılabilir. Bu nedenle anarşist mücadele ve silahlı şiddet her zamankinden daha da gereklidir.

Benim kaçma seçimim hala vicdani politik bir seçimdir. Başladığım şeye devam etmek için savaş nedenidir. Ateş Hücreleri Komplosu’nun devrimci eylemlerinin devamı için.
Bunun dışında, ikiyüzlü ahlakınızdan, kurallarınızdan, kısıtlamalarınızdan, yenilginin ve ölümün kokusunu yayan uygarlığınızdan zaten kaçtım. Değişmez saldırı yolu benim seçtiğim yoldur. Ve bu yolun dönüş bileti yoktur.

Ateşkes yok.  Pişmanlık yok.

Olga Economidou,

ATEŞ HÜCRELERİ KOMPLOSU ÜYESİ / FAI-IRF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder