9 Haziran 2016 Perşembe

Yunanistan: Evi Statiri’yi Hapse Atan Hakime Bombalı Paket




Yunan basınında çıkan haberlere göre, 2 Haziran Perşembe günü hakim Isadora Poga’ya bombalı bir paket yollandı. Bu hakim 2015 senesinde Evi Statiri’nin (CCF Gerasimos Tsakalos partneri) salıverilmesini reddetmişti. 

Cihaz, elektronik bir mekanizmayla aktive edilmek üzere, kaynağı bilinmeyen patlayıcılardan oluşan metal tüplerden, vidalar ve jilet parçalarından oluşmaktaydı. Bunların hepsi karton bir kutuya konmuş olan içi oyulu bir kitabın içindeydi. 

Polisten aldığı bilgileri papağan gibi tekrar eden yunan basınına göre, hakim pakette şüpheli bir durum sezmiş ve polise haber vermişti. Polis de bunun bir patlayıcı olduğunu ve hakimi öldürme kapasitesine sahip olduğunu doğruladı. 

Patlayıcı laboratuvara götürüldü ancak üzerinde parmak izi veya DNA tespit edilemedi.  
Yunan basını kitap yönteminin daha önce Itea polis merkezine gönderilen ancak patlamayan bir bomba kullanıldığını belirtti.

Bu saldırı girişimini kimse üstlenmediğine göre, Yunan Anti-terör polisi hakimin Evi’nin ve diğer Ateş Hücrelerinden Yoldaşların ailelerinin salıverilmesine engel olmasından dolayı bu saldırının Ateş Hücreleri ile ilgili olabileceğinden şüpheleniyor. 

Ateş Hücreleri Komplosu üyesi Gerasimos Tsakalos’un partneri Evi ocak 2015 de CCF kaçış girişiminde yer almakla suçlanarak tutuklandı. CCF’li yoldaşlar Evi’nin katılımını reddettiler.
Yunan basını yine polis raporlarını papağan gibi tekrar ederek Gerasimos Tsakalos’dan örgüt lideri olarak bahsettiler. Bu sadece üstü kapalı şekilde CCF deki yoldaşlar arasında hiyerarşi olduğunu söylemeye çalışmaktır. Aslında bu yoldaşlar açıkça otoritenin her biçiminin düşmanıdırlar. 

Evi şuan dışarıda ancak bütün hareketleri evinin 1 kilometre çapıyla sınırlanmış durumda. Aynı zamanda ateş hücreleri kaçış duruşmasında müşterek davalı olmak dışında partneriyle iletişimi yasaklanmış durumda. 
 
Yakında yeni haberler almayı umuyoruz. 

Dayanışma Eylemdir!

(via Sin Banderas Ni Fronteras,)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder