29 Kasım 2016 Salı

İtalya: Bologna’da Jandarma Binasına Yönelik Saldırı Eylemi

Bologna’daki jandarma binasına yönelik saldırı, 26-27 Kasım, İtalya | Foto: LaPresse

26 Kasım Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece Bologna’daki jandarma binası önünde benzinle saldırı eylemi gerçekleştirildi. Binada maddi hasar oluşurken yaralanan olmadığı bildirildi. Polis eylemle ile ilgili anarşist örgüt bağlantısından şüphelenildiğini açıkladı.



28 Kasım’da ise anarşist bir websitesinde, 16 Kasım’da çok uluslu enerji şirketi ENI’ye ait 
aracın tahrip edilmesi eylemi üstlenildi. Yayımlanan açıklamada eylemin, Eylül ayında “Scripta Manent”[1]ismi verilen operasyonla tutuklanan İnformal Anarşist Federasyon (FAI) militanları ile dayanışma amacı ile gerçekleştirildiği beyan edildi.
Öte yandan 27 Kasım Pazar günü Roma’da binlerce kişi başbakan Renzi’nin anayasa reformuna karşı protestolara katıldı. Renzi ise jandarma binasına yönelik saldırının hemen ertesinde yani 27 Kasım’da Bologna’ya gelerek halktan referandum için ‘evet’ oyu istedi. Renzi’nin 4 Aralık’ta referandumla geçirmeyi planladığı anayasa reformu Senato’nun ve yerel hükümetlerin gücünün sınırlandırılmasını kapsıyor. Söz konusu anayasa reformu tüm gücün merkezi hükümette toplanacağı ve otoriterleşmenin artacağı endişesi ile halk hareketleri tarafından protestolarla karşılandı.[2]
Haber: isyandan.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder