26 Ekim 2016 Çarşamba

Anarşist Tutsak Qiyas İbrahimov'a 10 Yıl Hapis Cezası



 Azerbaycanlı anarşistler, Azerbaycan'ın ölmüş cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in anıtına, yöneten elitlerin gerçekleştirdiği adaletsizlikleri protesto etmek için "Fuck the system" ve "Mutlu köleler günü" yazılamaları yaptıkları için otoriteler tarafından tutuklananmış, polis tarafından üzerlerine uyuşturucu yerleştirilmişti. 

Haydar Aliyev`in heykeline yazılama yaptığı için tutuklanan anarşist tutsak Qiyas İbrahimov’a 10 yıl hapis cezası verildi.

Hüküm verildikten sonra Qiyas’ın savunmasını yapmak için yazdığı kağıdın duruşmadan önce elinden alındığı öğrenildi.

Qiyas`ın elinden alınan savunması şu şekilde: 
 
"Tüm olup-bitenleri kapsasın diye yazılı olarak konuşma hazırlamıştım, ama elimden aldılar. Bana verilmiş suçlama üzerine bir savunma yapmak gibi bir fikrim yok. Vicdanı olan herkes biliyor ki, tutuklanmamın gerçek sebebi bu ülkedeki derebeyliğe, sisteme, sivil şekilde, genç bir öğrenci olarak itiraz etmemdi. Hiç bir yazılı kanunu bozmadım. Sistem yazılmamış kanunlarıyla köleliği özgürlük olarak göstermeye çalışıyor. Ve sistemin yazılmamış kanunlarını bozduysan cezasız kalman mümkün değildir. Yazılmış kanunları çiğnediysen cezasız kalabilirsin. Yazılmayan kanunları çiğneyince sana iftira atarlar.

Heykele slogan yazarak sistemin adaletsizliğine itiraz etmem hayatta olmayan birinin ruhuna hakaret etmek olarak nitelendiriliyor, "kendi dedenin mezartaşına yazar mıydın" diye soruyorlar. Hapishane müdürü diyor ki, bu hareketinden dolayı halk seni linç edebilir. Kendi dediğine kendisi inanıyor mu acaba?"

"Biz bu hükumetin kölesi olmamayı çoktan anladık, doğruların, doğruları söyleyenlerin yanında olduk. Sistem bizleri bozguna uğratacağını sandı. Ama başaramadılar. Hapishanede diyorlar ki, siz kendinizi derin bir kuyuya atmışsınız. Evet, biz kendimizi kuyuya attık, kuyudaki suyu aramaya koyulduk. Bu, düzenin atıklarını yıkayıp temizleye bilir. Bu maksatla bu yola girdik ve sizlerden de af dilemeyeceğiz."

"Bu kapıdan içeri girdiğimizde adaleti dışarıda bırakıp girdik. Bunu bizden önce adaletsizliğe itiraz edenler de dikkate almıştı. Burası bizim için geçici bir tatil yeridir. Vereceğiniz cezanın büyüklüğünden de çekinmeyiz. Bu inanç özgürlüğe, doğrulara olan inançtır. Annem mahkemede bir anne olarak feryat ettiğini söylemişti. Ancak bilsin ki, evladı doğruların yanındadır. Evladı doğruların yanında olan anneler feryat etmezler. Savcı 9 yıl talep etti, ama 12 yıl da edebilirdi. Biliyorum ki, bu konuşmamdan sonra çok pişman. Savcının pişman olduğunu gördüğümden dolayı ben burada sevinç içerisindeyim."



Azerbaycan’daki babadan oğula süregelen faşist devlet yapısına karşı, doğrudan eylemi seçen, sözlerini ve teorilerini eylem için hareket halinde bir güce dönüştüren yoldaşlarımızla dayanışma içerisindeyiz. Dayanışma duygumuz, herhangi bir devletin elinde yoldaşlarımızı yalnız bırakmamayı gerektirir. İster Azerbaycan, ister Yunanistan ister Şili, ister İspanya, dünyanın hangi köşesinde olursa olsun fikirlerimiz sınır tanımaz. Bu otoriter sirke boyun eğmeyenlerin yanındayız.




Hücrelere, yıkım! 
 
Baskının bütün simgeleri özgürlüğün çekici ile dağılana dek!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder