21 Mart 2016 Pazartesi

Ateş Hücreleri Komplosu: “Özgürce kuşatılmış"


Hapishaneler özgürlüğe giden yolda devrimciler için kilometre taşıdır. Aradaki duraksamadır ancak son değildir.Otoriteler genelde matematikteki çıkarma işlemini tercih ederler. Nasıl jeopolitik ve enerji üretimi menfaatleri savaş alanlarındaki bombalamalarla hayatları çıkarıyorlarsa,  nasıl şehir manzarasından mültecileri çıkarıp onları izole edilmiş toplama kamplarına defnediyorlarsa, nasıl düşük ücretli asgari maaşların en ufak kırıntısını dahi çıkarıyorlarsa, nasıl raşitizme alışmış bedenleri daha şiddetle kamçılıyorlarsa, hapishanelere kapatarak onlara karşı çıkan herkesi çıkarmak istercesine…


Bu şekilde, her devrimci anarşist bu büyük çelişkiyle yüzleşir. Özgürlük için savaşırken hapishanelerin tutsaklığıyla flört ederler, hayatı çok severler ama yine de otoritenin muhafızlarından gelen ölüm onları pusuya düşürmeye çalışır. Hapishanede olduğumuz bunca sene içerisinde, adımlarımız dikenli tellerin içinde sayılmaya  alıştı. Gözlerimiz, birkaç metrekarelik avludaki her santimetreyi öğrendi. Ancak aklımız demir parmaklıklar tarafından asla ele geçirilemedi.

Bir taraftan güce sahip olanların provokatif varlıklarıyla yüzleşirken, diğer taraftan toplama kamplarındaki bir çocuğun yaşlı gözleri, öbür tarafta insanları dünyanın işe yaramazları olarak gören  politikacıların mafyaları hakimler ve gazeteciler, diğer tarafta ekonomik krizin açmazında intihar eden kadınlar ve erkekler, yemek bulmak için çöpleri karıştırıp, sokakta yatanlar, bir tarafta dükkan vitrinleri ve sahte hayatların ekranlarıyla gözleri kamaşan mutlu köle ordusu, bir tarafta yalnızlığın  kötü sürüsü ve sessizliğin tek yoldaşın olması. Bütün bunlarla yüzleşirken nasıl teslim olursun!

Ne köle gibi yaşamaya alışmaya ne de otoritenin zorbalığına teslim olmaya niyetimiz yok.
Özgürlüğün vazgeçilecek bir şey olmadığını biliyoruz… aynı zamanda verilemez… özgürlüğümüz direnişimizin fedakarlığı ve dökülen kanlarından yeşerir. Bir pilotun (eski polis) alçaklığı yüzünden bir kez daha özgürlükle arzuladığımız randevumuz ertelenmiş ve helikopter hedefine ulaşamamış olsa da, bu vazgeçeceğimiz anlamına gelmez… Özgürlüğümüzü geri almanın tek yolunun otoritenin sadist şiddetinin tekeline saldıracak olan devrimci şiddetten geçeceğinin farkındayız.

Bizim için Özgürlük, anarşist mücadeleyi yükseltecek şehir gerillasının devamıdır. Bu yaşlanmış dünyanın enkazının üzerinde yürüyecek olan bir özgürlük. Anıtların, hapishanelerin, mahkemelerin, parlamentoların, polis karakollarının, toplama kamplarının, teknolojik totalitarizmin laboratuvarlarının üzerinde yürüyecek olan özgürlük…  

Özgürlük için her şeyini riske atmaya hazır olanların kesinlik ve kararlılığıyla, yine aynı ikilemi ortaya koyuyoruz… “özgürlük veya ölüm…”
Kararımız… sonuna kadar savaşıyoruz.


Pişman olmak yok

Yenilmek yok

Mücadele devam ediyor…

Devrimci Mücadele’ nin anarşist üyesi Pola Roupa’ya yoldaşça selamlar.
Ateş Hücreleri Komplosu Üyeleri  –FAI/IRF
Giorgos Polydoros
Olga Economidou
Gerasimos Tsakalos
Christos Tsakalos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder