19 Nisan 2016 Salı

Yunanistan: Anarşist Tutsakların Korydallos Hapishanesinden Kaçırılması İle İlgili Son Gelişmeler

  • Dün gece, gece yarısından kısa bir süre sonra EKAM özel gizil antiterör birimi ve diğer polis güçleri Koridallos erkek hapishanesinin 1. ve 4. Kanadına baskın yaptı.
  • En az 150 polis, Adalet Bakanlığı’nın temsilcileri ve yargı görevlileri eşliğinde, bu kanatlarda bulunan bütün tutsakların hücrelerine baskını gerçekleştirdi. Tutsaklar arkadan kelepçelendi ve arama sırasında hücrelerle görsel temas kuramadılar, birkaç tutsak şiddetli bir şekilde dövüldü.
  • Sabahın erken saatlerinde  EKAM özel gizil antiterör birimi tekrar hapishaneye geri gelerek anarşist tutsaklar Panos Michalakoglou, Panos Aspiotis ve  Antonis Stamboulos’u zorla kaçırarak Petrou Ralli Sokağı'nda bulunan tutsak nakil bölümüne götürdüler. Daha sonra onlarca tutsak bu şekilde kayboldu. Hapishane tecriti saat 11.00'a kadar sürdü.
  • Panos Michalakoglou Nigrita Hapishanesi'ne(Kuzey Yunanistan) transfer edildi. Panos Aspiotis ise Nafplion Hapishanesi'ne ve  Antonis Stamboulos Larissa Hapishanesi'ne transfer edildiler.
  • Elimize ulaşan son bilgilere göre, Panos Michalakoglou Nigrita Hapishanesi'ne(Kuzey Yunanistan) transfer edildi. Panos Aspiotis ise Nafplion Hapishanesi'ne ve  Antonis Stamboulos Larissa Hapishanesi'ne transfer edildiler.
 
Kaynak: Contra info

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder