25 Haziran 2016 Cumartesi

Atina: Fransa’daki İsyancılarla Suç Ortaklığı ve FAI/FRI Uluslararası Anarşist Tutsaklarıyla Dayanışma için Kundakçı Jest


“Sosyal hareket” sırasında ve sonrasında, asla yıkıcı tutkularımızın peşinden gitmekten vazgeçmeyeceğiz, özgürlüğümüz düşlerimizi takip ederek otorite yerine kaosu ekiyoruz.  
“Tout peut basculer” (Paris’de yayınlanan anarşist dergi)


9 Haziran 2016 erken saatlerde, Atina’nın merkezinde bulunan Fransız sigorta şirketi AXA ofisine bir ziyaret gerçekleştirdik ve araçlarından birini ateşe verdik.  Kırık camların ardında küçük bir yangın dışında büyük zararlar yaratamayacağımız gibi basit bir nedenden dolayı binaya saldırma fikrini göz ardı ettik.  Ancak araçları her gece ofislerinin dışında park edilmiş halde olduğundan dolayı bu bize hızlıca ve tedbirli bir şekilde saldırma imkanı tanıdı. 

Biz polislerin sürekli devriye gezdiği bir yerde bulunan hedefe saldırdık. Ayrıca etraftaki kafeteryaların ve sex shopların üniformalı veya üniformasız polislerin uğrak yeri olduğunun farkındaydık. Ancak gereken her zaman sadece iyi bir hazırlık ve muhtemel her hedefe saldırmaktır. 

Fransa’da 3 aydan fazladır sokaklarda çatışan isyancılarla suç ortaklığımızı göstermek için AXA’ya saldırmayı seçtik. Ancak tekrar belirtmek gerekir ki bu  “sosyal hareketlerle” veya hukuk reformu, demokrasi ve daha adil otoriteler isteyen solcularla, kendi çıkarlarını tatmin etmek için isyanı manipüle eden sendikalarla, ceplerindeki parayı etkilediği için söylenen ve devletten normal hayatlarına dönmeleri için sözler, sosyal hizmet isteyen  “fakir insanlar” veya “işçi sınıfıyla” dayanışma eylemi değildir. Bu refah ve sosyal yardım tahakküm ve tüketim kitlelerine kölelik üzerine kurulmuştur.

Bunun karşısında biz, tahakkümün dikte ettiği ahlak, hukuk ve barışçıl eylemin limitlerini yükselten ve kendilerini  otoriteyle karşı karşıya bulan, isyan virüsünü düzen sevici- iyi vatandaşlık yerine isyan hareketleriyle yayan isyancı azınlıkla suç ortaklığı arıyoruz. 

Son olarak bu eylemi 11 Haziran vesilesiyle uzun süreli anarşist tutsaklara ithaf ediyoruz. 

Kaçış girişimi davasında suçlanan CCF tutsaklarına güç! 


Mónica Caballero ve Francisco Solar, Michael Kimble, Nikos Maziotis ve nerde olursa olsun bütün anarşist ve onurlu tutsaklara güç!



Pola Roupa, Gabriel Pombo da Silva ve yeraltına inen bütün kaçaklara güç!


Nerde olursa olsun bütün anarşist şehir gerillalarına güç


Dünyayı savaş alanına çevirelim

Anarkonihilist Komando Gianfranco Bertoli
Informal Anarşist Federasyon
Enternasyonal  Devrimci Cephe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder