24 Haziran 2016 Cuma

Yunanistan: Koridallos Hapishanesi: Anarşist Yoldaş Grigoris Sarafoudis’ dan mektup (22 Haziran Temyiz Duruşması)



Pirgetos Larissa’da ki ATE bankası soygununun temyiz duruşması üzerine


Hapishaneye kapatılmamın üzerinden 3 yıl 2 ay geçti. Burada, bu zamanın çatlağında bir çok düşmanca şeyle karşılaşırsın. Mutlak kontrol, otoriter davranışlar, hiyerarşi, infaz ve teamüller günlük rutinin bir parçasıdır. Herkesi ilk önce kendi kendisiyle sonra sert gerçeklikle karşı karşıya getirmeye uğraşan sürekli tekrarlanan işkence rutini. Yani hayal kırıklığı ve duvarın içindeki ve dışındaki gerçeklikten iğrenmekle geçen 3 sene 2 ay. Aynı derecede anarşist kalarak, sömürüye, hissizliğe, boyun eğdirmeye, görevlere aynı derecede düşmanlık besledim.


22 Haziran Günü Loukareos Sokağı’nda banka soygunundan dolayı benim ve yoldaşım G.Naxakis’in Ateş Hücreleri Komplosu çerçevesinde suçlandığımız davanın temyiz duruşması görülecek.

Bizi Ateş Hücreleri Komplosu üyesi olarak suçlu bulmaktan çekinmeyen hukuksal otoritelerin tamamladığı Anti terörist güçlerin hayal ürünü icatlarından biri daha.  İlk duruşma dahil bütün suçlama sürecinde bizim bu bahsedilen örgütle bağlarımızla ilgili hiçbir şeyden bahsedilmemiş olmasına rağmen. 


Sonuç olarak ikimizde 16 seneye mahkum olduk. Ben suçlamaları, hakimlerin ve anti terör güçlerinin metotlarını reddetmeye  ve anarşist olma tercihimi savunmaya hazır olarak mahkemeye katılacağım.

Dayanışma için tek söyleyebileceğim şey dayanışmanın özgürlük için mücadelede temel değerlerden olduğu, ayrıca çok yönlü olduğunu ve kimlik saptama anlamına gelmediğidir. 


Herhangi bir şeye veya hayatımıza egemen olan herkese karşı eylemi ve boyun eğmemeyi seçen herkese yoldaşça selamlarımı gönderiyorum. 


Grigoris Sarafoudis, Koridallos Hapishanesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder