1 Temmuz 2016 Cuma

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları'na Açlık Grevi Cezası

İzmir Kırıklar 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde bulunan devrimci anarşist tutsak Umut Fırat Süvarioğulları, 16/04/2016 tarihinden itibaren, devletin katliam ve savaş politikalarına karşı, haftada 2 gün, ‘’sürekli eylem hali’’ olarak adlandırdığı, dönüşümlü süresiz açlık grevine[1] başlamıştı. Devlet dışarıda kurduğu baskıyı, hapishanelerde de yıldırma, ''ceza içinde ceza'' ve tutsakları politik kimliklerinden arındırma girişimleriyle sürdürüyor. Ancak otoritenin olduğu her yerde direniş de vardır. 
İçeride, dışarıda bu otoriter sirke boyun eğmeyenlerle dayanışma!
Umut Fırat Süvarioğulları'na açlık grevinde güç!
Meydan Gazetesi'nin duruma ilişkin yazdığı haber şöyle: 
Gazetemiz yazarlarından İzmir Kırıklar 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'nden devrimci anarşist tutsak Umut Fırat Süvarioğulları, devletin savaş politikalarına ve katliamlarına karşı geçtiğimiz Nisan ayının 16. sında başlattığı açlık grevini sürdürüyor.

İki ayı aşkın bir süredir haftada 2 gün dönüşümlü süresiz açlık grevi eylemine karşılık Kırıklar 1 No'lu F Tipi Hapishanesi yönetimi Umut Fırat'a yaptığı eylemin "disiplin suçu teşkil ettiği" gerekçesiyle "1 Ay Süre İle Bazı Etkinliklerden Alıkoyma" cezası verdi. Devrimci Anarşist tutsak Umut Fırat Süvarioğulları yazdığı mektupta bu durumu şöyle özetliyor :
" Zaten neredeyse 16 yıldır hiç kullanmadığımz faaliyetlerden men cezası verildi. Cezaya karşı çıkmak için değil de, amacımın sıradanlaştırılmasına karşı çıkmak ve metni sahiplenmek için infaz hakimliğine itiraz ettim."
Umut Fırat ayrıca açlık grevi eylemi ile dayanışma içerisinde olan yoldaşlarını da şu sözlerle selamlıyor :
"...Dayanışma mesajı yollayan, faaliyette bulunan genç yoldaşlara teşekkürler. Dediğim gibi sürekli eylem halini koruyacağım.."
Kaynak için şuraya bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder