14 Temmuz 2016 Perşembe

Fransa: Vincennes Gözaltı Merkezi’nde Yangın, 2 Hücre Bloğu Kullanım Dışı

1 Temmuz’da Paris’in dışında bulunan Vincennes Göçmen Hapishanesi'nde bir yangın çıktı ve bütün merkeze yayıldı. 2 bina kullanılamaz hale geldi. Vincennes 2008 senesinde yangınla yok edilmişti. (Fotoğraflar o zamandan kalma, yeni yangından elimizde fotoğraf yok).

Cuma günü sabah saat 5’de tutsaklar şilteleri ateşe verdi. Alevler yayıldı ve Paris’den gelen polis ve itfaiye tahliye için büyük bir operasyon başlattı. Yangın kontrol altına alındı.

CRA (gözaltı merkezi),  Paris’in yakınında bulununmaktadır. Kimliksiz 100 kadın ve erkeği, sınır dışı tehdidiyle hapsetmekteler.

Yangın provoke edildi. Polis kaynaklarına göre:” Cezayirli bir tutsak ülkesine iade edilmek istendikten sonra, polisler saat 5’de onu havaalanına götürmek için geldiler, yoldaşları buna engel olmak istedi. Odalarındaki şilteleri ateşe verdiler. Bazıları pin pon masasını kalkan olarak kullandı”
Yaralanma veya firar gerçekleşmedi. Ancak 2 binanın odaları, kullanılamaz hale geldi. Bütün kameralar imha edildi. Elektrik kullanım dışı. Tutsaklar başka bir yere transfer edildiler. Bu Vincennes’deki CRA’ları vuran ilk isyan ve alev dalgası değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder