10 Eylül 2016 Cumartesi

Hapishane Takımadasında İsyan Ateşi


İngiltere: Welford Road Hapishanesi, Leicester: Tutsak Göçmen Çatıda Eylem Gerçekleştirdi

Welford Hapishanesi'ndeki bir tutsak bugün çatıda bir eylem gerçekleştirdi. Çatıya saat sabah 10 sıralarında çıktığı düşünülüyor. Sokaktan geçen insanlara 9 saat boyunca güneşin altında seslendi. 2 senedir “nedensiz” hapsedildiğini söyledi. İsmini saatlerce yüksek sesle bağırdı. Göçmen olduğunu söyledi. Hapishanenin dışındaki insanlar saat 19.00 civarında gardiyanların çatıya tırmandığını gördüklerini söylediler. 

İskoçya, Glenochil Hapishanesi: Acemi Gardiyanın Yüzü Yırtıldı

Bir tutsak tarafından yüzü kesilen acemi gardiyan ameliyata alındı. Aynı tutsak geçen hafta Glenochil Hapishanesi'ndeki saldırıda başka bir gardiyanın yüzünü kesmişti. Tutsak tek kullanımlık jiletlerle uydurma bir silah yaparak gardiyanı pusuya düşürdü. Gardiyanın yüzüne yaklaşık 50 dikiş atıldı. Saldırılardan sonra 2 gardiyan da hastaneye kaldırıldı.
Geçen sene 5 tutsak hapishanedeki isyandan sonra ceza almışlardı. Bu ceza neticesinde hapishanede kalacakları süre uzadı. Bu grup kendilerini demirlerle, mikrodalga fırınlarla, buzdolapları ile silahlandırdılar ve bunları tüm gün süren isyanda gardiyanların üzerine attılar. Yaklaşık 10 tutsak barikat kurdu, hapishanenin bazı bölümlerini yıktılar, yaklaşık 5000 pounddan fazla zarara neden oldular.

Glen Parva, Leicester: Çocuk Tutsaklar, Glen Parva Çocuk Hapishanesini Bozguna Uğrattılar

Geçen sene kasım ayında gerçekleşen isyanda hapishaneye verilen 30.000 poundluk zarardan dolayı 2 tutsak hakkında soruşturma başlatıldı. Hapishane isyanında 6-7 saat süren bir rahatsızlık verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder