12 Şubat 2017 Pazar

İspanya- Operasyon Buyo –Gabriel Ve Elisa, Adaletin İşbirlikçilerinin Rolü Üzerine


“Operación Buyo” Düşündüğünüz kadar karanlık değil. 
 
Herkesi, Gabriel Pombo da Silva’yı silah bulundurmakla suçlayarak onun ismini veren, yanlışlıkla anarşist bir yoldaşımız olduğu iddia edilen Maria Otero hakkında bilgilendirmek istiyoruz. O artık resmi olarak adaletin bir işbirlikçisidir.  Oynadığı bu rolün ona özgürlük ışığını bulma imkanını başka şekillerde verdiğini zannetti. 

Biz anarşistler olarak suçlarımızla ilgili soruşturma detayları ile şu ana kadar ilgilenmemiştik. Özellikle de bu detaylarla. Ancak bu detaylar bize bir muhbirin onu kişisel olarak ilgilendiren bütün ağır baskı durumlarında “adaletle” nasıl işbirliği içinde olduğunu ve bir gün bile hapis yatmadığını gösterir. (Kendisi bize birkaç ay yattığını söylediğinde yalan söylemişti.)

Ona serbest dolaşım tanıma stratejisi baskıya yeni soruşturmalar açma ve başka insanları yıllarca kapatma imkanı tanıdı. Bu dava da bu kişi takip altında olduğunu bilmesine rağmen özgür bir şekilde hareket ederek bazı “ Mücadelenin mekanlarına” dahi gitti: bu “yasal otoritelerin” onu göz önünde bulundurmasına ve bizimle bağ kurmasına olanak tanıdı. “anarşist çevrelere yakın”. Bize göre bu kişi şu an tutsak olsa da tehlike arz etmeye devam ediyor. 

Soruşturmalar hala devam etmekte ve Gabriel, özgür olmasına rağmen, “ saldırı hazırlığındaki bir anarşist hücrenin lideri” olmakla suçlanmakta. 

Bütün bunlar bize çevremizin  Maria gibi insanlarla sarılı olmasının ne kadar kolay olduğunu anlatan hüzünlü bir boyut kazandırdı: bu hiç de özgür olmayan yeni dünyada satılmış ne ilk ne de son kişi olacak. 

 6 Şubat 2017

Gabriel ve Elisa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder