8 Ağustos 2016 Pazartesi

Yunanistan: Anarşist Marios Seisides’in Avukatının Açıklaması



Bugün son on yıldır yetkililer ve medya tarafından ‘siyahlı soyguncular’ çetesinin bir üyesi gibi lanse edilen ve Ekim 2009’da eski bakan Michalis Chrysochoides tarafından başına 600 bin avro ödül konulan Marios Seisides’in avukatı olarak atanmış durumdayım.
Her ne kadar davadaki diğer üç sanık tüm suçlardan beraat etse de ve dördüncü sanığın yargılanması henüz bitmemiş olsa da medya ve polis ‘siyahlı soyguncular’ propagandasını yapmaya devam ediyor. Bu yanlı, tek taraflı yayın hem daha önce çıkmış olan bütün yasal kararları hiçe saymakta hem de ‘suçu ispatlanana kadar masumdur’ ilkesini göz ardı etmektedir.
Marios Seisides’in savunma avukatları dayanışma hareketi ile beraber hakikatin ortaya çıkarılması için sonuna kadar mücadele edecektir. Umarız tutuklanma haberini büyük bir iştahla veren televizyon kanalları mahkeme kararını da çabucak yayınlarlar. Dün (4 Ağustos) gerçekleşen tutuklama ile ilgili Marios Seisides ile Kostas Sakkas bir şikayet dilekçesi verdiler:
  1. Polis tutuklama sırasında silah bulundurmamalarına ve direnmemelerine rağmen ikisine de ateş açmıştır.
  2. Polis, avukatı ile görüşme yapmasına izin vermeden Marios Seisides’in parmak izlerini almaya ve sorguya çekmeye kalkmıştır. Seisides buna karşı koyduğunda ise bir grup polis tarafından feci şekilde dövülmüş, ardından hastaneye kaldırılmıştır. Seisides adli tıp uzmanı tarafından muayene talep etmiş ve saldırgan polislerin soruşturulmasını istemiştir.
Anlaşılan polisliğin doğası hiç değişmiyor.
Dava dosyası açıldığında gelişmelerle ilgili açıklama yapılacaktır.
Atina 5 Ağustos 2016
Kostas Papadakis
kaynak: İsyandan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder