8 Ağustos 2016 Pazartesi

Yunanistan, Ateş Hücreleri Komplosu: Hakime İkinci Bombalı Paket

Yunan basınına göre, 29 temmuz günü hakime ikinci bir bombalı paket gönderildi. Bu sefer gönderilen kişi P. Houzouris. P. Houzouris’in evine içine çivi ve jiletler bulunan bombalı bir paket gönderildi. 

Kitap görünümü verilmiş şüpheli paket eline ulaşan hakim hemen polise haber verdi. Polis patlayıcıyı etkisiz hale getirdi. 

Polis’e göre bu bomba Evi Statiri’nin (Ateş Hücreleri Komplosu üyesi Gerasimos Tsakalos’un partneri) salıverilmesi talebini reddeden hakim Isidore Ponga’ya gönderilen paketle benzerdi.

Yunan basını ve polisi tekrar Ateş Hücreleri Komplosu’ndan yoldaşlarımızı bu olayla bağlamaya çalışmakta. Bu sefer yoldaşımız Christos Tsakalos duruşma hakiminin P. Houzoris olduğu bir duruşmadaki ifadeleri nedeniyle suçlanmakta.

Bu ifade Yunanistan’da Haziran sonunda yayınlanmıştı. Yoldaşımız bu ifade de, hakime gönderilen bombalı paketle ilgili duruşmaya göndermede bulundu. Bu duruşma “Noor 1” duruşması olarak bilinmekte. Yoldaş Christos  hakimlerin engizitör rolünü benimsediğini belirterek şunları söylemişti:
”ofislerinin hükümdarlığında küçük tanrılar gibi hayatın tadını çıkaran otoritelerin ve hakimlerin kibirleriyle yüzleşenler olarak, anarşist şehir gerillası taktiklerini kullanmalıyız.” 

Bu açıklamaya dayanarak Yunan medyası ve Yunan polisi bu yeni saldırıyı yoldaşımızla ilişkilendirmekte ancak şu ana kadar bombalı paketle ilgili saldırıyı hiçbir grup üstlenmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder