15 Ağustos 2016 Pazartesi

Yunanistan –Koridallos Hapishanesi 4. Kanat-Anarşistlerden Mektup

Yoldaşlarımız KOSTAS SAKKAS ve MARIOS SEISIDIS ile dayanışma!

2 tutuklama daha. 

Saatler geçtikçe ard arda hızlanan üzüntü ve gurur.

Silahlı çatışmadan sonra polisin eline düşen 2 yoldaşımız daha.

İki anarşist daha hapishanede yıllarca sürecek işkenceyi beklemekte. Bu işkenceler hukukun ve ıslah düzenlemelerinin boğucu çerçevesine sıkışmış statükolardır. 

Ancak üzüntü, pislik özel sorgu yargıçlarının iştahını kabartmayı seçmeyen, korkularının üstesinden gelen, hareketlerini kendileri tanımlamaya devam eden yoldaşlarımızla duyduğumuz gururu boğamaz. Tabii ki otoriteye karşı duranlar için tek güçlü seçeneğin yeraltına inmek olduğunu söylemiyoruz. Ancak bu kesinlikle otoritenin icra ettiği kontrolün bir bölümünü ortadan kaldırır.
Devletin her şeye gücünün yettiği imajını yerle bir eden Marios Seidis ve onun yoldaşları oldu. Devlet ilk defa başlarına ödül koydu ve onları yakalamaktaki yetersizliğini bu şekilde kanıtladı. Aynı zamanda 3 kaçak anarşistten ne kadar korktuklarını göstermiş oldular.

Biz sadece seçimlerimizden ibaret değiliz, aynı zamanda onları nasıl savunduğumuzdan ibaretiz. 2 yoldaşımızda yeraltına inme kararlarını; tutarlılıkla ve alçak gönüllülükle laf kalabalığı ve boş sözler olmadan savundular.

Özellikle Kostas Sakkas açlık grevi ile sonsuz engellemelerin hukuksal hilelerini neredeyse etkisiz hale getirdi ve özgürlük talebine giden bir yol gösterdi. Bütün bunlara rağmen görünürde solcu yönetimler direnişini sömürdü ve bazı anarşistlerin iftira ve çamur atmalarıyla karşılaştı. Ancak bütün bu çamur atmalara sakin cevap vermeyi seçti ve olaylı internet dedikodularını, lağım çukurlarını ve entrikalarını engelledi. Sonunda, yoldaşımızın açlık grevini sistem dışı profillerini oluşturmak için kullanan otoritenin sol yönetenleri, Kostas’ın yer altına inme kararına maruz kaldılar ve daha sonra onu “dayanışma hareketini teşhir etmekle” suçladılar.

Kostas Sakkas ve Marios Seisidis’in tutuklanmasından sonra bakanların ve milletvekillerinin kanuni yaptırımlarla ile ilgili mide bulandırıcı açıklamaları geldi. Syriza yerel, orta (şimdi kriz yüzünden fakirler) ve uluslararası sermayenin kendisine olan güvenini boşa çıkarmadı. Kanun ve nizam dogmasının sol versiyonunun ekonomik bunalımla yan yana yürüdüğünü gösteren mülteci anlaşmaları, işgal evlerinin boşaltılması ve bunun devamında mülteci işgalcilerle dayanışma gösterenlere yapılan işkenceler; bunların hepsi bize anti-otoriter dayanışma projelerinin tekrar ve tekrar masaya konması gerektiğini gösterdi.  Legal veya illegal yapılarımız sadece yararlı değil aynı zamanda gereklidir de. Aldığımız darbelere rağmen buluştuğumuz her yerde cevap vermeliyiz. 

Sonuna kadar, zafere kadar …

Koridallos Hapishanesi 4. Kanattaki Anarşist Tutsaklar

Via: Act for freedom now!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder