17 Ekim 2016 Pazartesi

Atina: Nemesis Projesi: Ateş Hücreleri Komplosu Hakim Tsataninin Evine Yapılan Bombalı Saldırıyı Üstlendi




NEMESIS PROJESİ

ÖNCE EYLEME GEÇİN

Atina şehir merkezinde, Exarchia polis merkezi yakınlarında Ippokratous sokağında bulunan, bölge başsavcısı Georgia Tsatani’nin evine yapılan saldırıyı üstleniyoruz.
G. Tsatani’nin hedef olmasından dolayı polis koruması olduğunu biliyorduk, ancak bu saldırıyı gerçekleştirmemiz için yolumuza engel çıkarmadı.

Sadece maddi zarar verilen sembolik bir eylem seçtik.  Ancak Ateş Hücreleri Komplosu bununla sınırlı kalmayacaktır. 

Bu savcıyı seçmemizin iki nedeni var.

ilk neden: Georgia Tsatani'nin iş ve mafya çıkarlarını korumak için davaları üstlenen adli bir şebekenin üyesi olması. (tabiki bundan kar sağlamakta). O efendilerinin adli kolu.
Kariyerinin en üst noktası Vgenopoulos davası.  Bu davada G. Tsatani davayı kapattı ve Vgenopoulos’u mahkum etmedi. İş adamı Vgenopoulos’ dan aldığı rüşvet onun gizli adli şebeke hesabını daha da şişirdi. İşadamının bu önemsiz nezaketi hakimlerin “adalet” karşılığında villalara sahip olmalarını sağladı. 

Diğer bir neden ise, medyanın inatla gizlemeye çalıştığı Meimarakis davası. Georgia Tsatani bu davayı Vagelis Meimarakis’in verdiği rüşvet ve ekipmanlarla birlikte aldı. Vagelis Meimarakis zamanın savunma bakanıydı. Ve o bu dosyaların parlamentoya sunulmasının “unutulmasını” sağladı. Bunun karşılığı ise Tsatanis’in kızı ve kocasının Meimarakis başkanlığında bakanlıklara aday olması oldu. 

Georgia Tsatani Vatopedi davasınında içindeydi. Tekrardan kilise ve adalet arasındaki mafyatik ilişkiyi gözler önüne serdi. Bu otoritenin çıkarlarını korumak adına “kesip attığı” diğer davalardan sadece biriydi. 

Georgia Tsatani’ye saldırmayı seçmemizin ikinci bir nedeni ise yoldaşlarımızın ailelerin tutsak edilmesinde yer alması. 

G. Tsatani Ateş Hücreleri Komplosu üyesi Gerasimos Tsakalos’un partneri Evi Statiri’nin salıverilmesi başvurularını kabul edilemez bulanlardan biriydi. Böylelikle anarşist devrimcilere karşı en faziletsiz gasplardan birine ve anti gerilla kampanyasına katılmış oldu. 

Hakimlerin yoldaşlarımızın ailelerine karşı intikam dolu takıntıları, içinde yer alan bütün hakimlerin bedelini en ağır şekilde ödeyeceği seçimlerdir. Anılarımız baki ve hepsinden öte sabırlıyız, dikkatliyiz, inatçıyız. 

Bu saldırıyı Ateş Hücreleri Komplosu’nun tutsak üyeleri Gerasimos Tsakalos, Christos Tsakalos, Giorgos Polydoros ve Olga Economidou’ya ithaf ediyoruz.
.
Yunan demokrasisinin hücrelerinde yatan sarsılmaz politik tutsaklara, İtalyan Yoldaşlarımız Alfredo Cospito, Nicola Gai’ye,F.A.I’ ye karşı gerçekleşen Scripta Manent operasyonuyla tutuklanan yoldaşlarımıza ve tutsak yoldaşımız Aggeliki Spyropoulou’ ya dayanışmamızı gönderiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder