15 Ekim 2016 Cumartesi

Yunanistan:CCF Exarchia Bombalı Saldırısının Sorumluluğunu Üstlendi



Çarşamba gecesi gerçekleşen saldırının hedefinin savcı Georgia Tsatani olduğu grup tarafından açıklandı.
 Ateş Hücreleri Komplosu, Çarşamba akşamı gerçekleşen Exarchia’daki bombalı saldırının sorumluluğunu üstlendi.  Atina Indymedia’da yayınlanan açıklamaya göre grubun hedefi savcı Georgia Tsatani idi.

Yapılan açıklamada saldırının iki temel sebebi olduğu bildirildi. Grup tarafından yapılan açıklamaya göre birinci neden savcının iş ve politik çıkarları koruyan adli şebekeye olan dahiliyeti. Grubun iddiasına göre Savcı Tstatani’nin ilgili belgeleri eksik ve özensiz doldurması nedeniyle Andreas Vgenopoulos tutuklanması kesin olarak görülen davadan ceza almadan kurtuldu. 

Savcı Tsatani, grup tarafından, Evangelos Meimarakis’in milli savunma bakanı olduğu dönemde dâhil olduğu rüşvet skandalı ile ilgili dava dosyasını, kendi kızı ve kocasının Yeni Demokrasi adayı olarak seçilmesi karşılığında parlementoya sunmayı unutması ile de suçlanıyor. 

Saldırının ikinci sebebi ise, savcının grubun hapishanede bulunan üyelerine karşı yürütülen “adli sürece” ve “etik olmayan şantaja” olan dahiliyeti. Yapılan açıklama grubun “Nemesis” operasyonu ile ilgili  ayrıntılı bir manifesto yayınlayacağına söz vermesi ile sona erdi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder