12 Haziran 2016 Pazar

Yunanistan:Ateş Hücreleri Komplosu’ndan 11 Haziran Mesajı


11 Haziran için, dünyanın her yerindeki anarşist tutsaklarla dayanışma ve eylem günü için
Hapishanenin kalıcı izlerini sakinlerinin vücutlarında ve akıllarında bırakmak gibi korkunç bir yeteneği vardır. 

Şiddet, keder, hüsran, havasızlıktan boğulma, zorlama izleri: kapılar her gün aynı saatte kitlenir, sonra aynı saatte, felç eden zehrini yavaşça ve  acı vererek damlatan öldürücü rutinin ve kibrin hep aynı monoton ritimli sesiyle kilitler açılır. 

Hapsedilme sonucu ortaya çıkan kan zehirlenmesinin damıtılmasının kısa tasviri hapishanelere karşı olan nefretimizi anlaşılır kılmaya yetecektir. 

Bu nedenle ne zaman hapishaneden kaçma girişimleri başarıyla sonuçlansa, ne zaman şartlı tahliye memuruna beklenmedik bir ziyarette bulunulsa, ne zaman bir hapishane müdür ve polis memuru alçak kararlarının bedelini ödese, kalplerimiz zevk ve tatminin emsalsiz hisleri dolar taşar. Çünkü esaretin intikamı yardımcı olamaz, ancak hapishane temsilcilerine karşı süregelen saldırılarda vücut bulur.

Günümüzde bir şey eksikse bu zararsız şırıltılar değildir. Eksik olan yoldaşlarımızın, organize, saldırgan eylemler yaratmak için, baskının küllerine dinamik bir şekilde cevap vermek için, düşmanlarına karşı anarşiyi ileri sürmek için yaptıkları güzel ve cesur seçimleridir. Eksik olan inşa etmemiz gereken gerekli pratikler için, kuralsızlaştırmayı planlamak için, bugün yarın ve otorite dünyası etrafımızı sardıkça yapılacak olan tutkulu konuşmalardır.

Bu ihtiyaç şimdi, yaşamın modern gidişatından boğulan herkes için ortak kalan şey. Devletin tutarsız ahtapot kollarına, kapitale, medeniyete, sosyal hissizliğe, şehirlerdeki günlük sefalete karşı organize olmak ve darbe vurmak için. Hayatın düşmanca modelleri içindeki sayısız düşmanca tasviri yok etmek için ritimlerini, hareketlerini, nefret uyandıran tempolarını tersine döndürmeliyiz.
Her bir bireyde başlayan bunun gibi bir devinim kazanmanın tek yolu, otoritenin bizi zorladığı ritimde hareket etmekten vazgeçip hayatlarımız için kum saatini tersine çevirmekten geçer. Ancak zamandan başlamak yerine biz saldırgan olandan başlıyoruz. Düzen dünyasının alevler içinde kalışını izleme ve dayanışmanın bu ateşin çırası olması arzumuz. 

Dayanışma bir hareket gücüdür, bir güçtür. Otoriteye karşı anarşist savaşta hepimizin taraf olduğunun içsel kabulünden doğan bir güçtür.  Bunu kabul etmekle bugün tutsak olan birinin yerine yarın biz esir düşebiliriz.

Bir pankart, bir poster, gece yanan bir ateş, patlamanın sağır edici sesi, otoriter bir pisliğin infilakı, tutsakları özgürleştirme eylemi. Çünkü ancak bu şekilde dayanışma gerçekten en güçlü silahımız olabilir. Bu kabul, otoriteye karşı kendi seçtikleri şekilde savaşan bütün anarşistlerin arasında sağlam bir bağ kurar. Bu bağ kişisel farklılıklar yüzünden, kişisel anlaşmazlıklar yüzünden kopmaması gereken bir bağdır. Suç ortaklığı fikri her zaman oradadır.. asla geri çekilmez. Israrlıdır ve farklı biçimlerde var olur.

Ateş Hücreleri Komplosu / FAI-IRF
Michalis Nikolopoulos
George Nikolopoulos
Panagiotis Argirou
Damianos Bolano
Theofilos Mavropoulos

(via Radiofragmata Translation Project)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder